Εκτακτη νομοθετική ρύθμιση για τα «κόκκινα δάνεια»

Εκτακτη νομοθετική ρύθμιση για τα «κόκκινα δάνεια»
Σε έκτακτη νομοθετική ρύθμιση διάρκειας δύο ετών θα προχωρήσει η κυβέρνηση για τη ρύθμιση των «κόκκινων δανείων» και την ανασυγκρότηση των επιχειρήσεων.
Αυτό ανέφερε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης μετά την σύσκεψη που είχε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γκίκας Χαρδούβελης με τον υπουργό Ανάπτυξης, κ. Νίκο Δένδια και τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χ. Αθανασίου, ενόψει των συζητήσεων που θα γίνουν με την τρόικα τις επόμενες ημέρες.

Όπως ανέφερε το ίδιο στέλεχος, η ρύθμιση που προτείνει η ελληνική πλευρά δεν έχει προκαλέσει την κάθετη αντίρρηση της τρόικας, ενώ σημείωσε ότι δεν θα επηρεάσει την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών, καθώς η όποια απώλεια θα αντισταθμιστεί (εφόσον χρειαστεί) από την έκπτωση στη μελλοντική φορολόγηση των τραπεζών.

Παράλληλα, η ρύθμιση έχει μια «ολιστική προσέγγιση» το οποίο σημαίνει ότι θα αφορά τόσο σε οφειλές προς τράπεζες όσο και σε οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Πάντως, το ίδιο στέλεχος ξεκαθάρισε πως η οποιαδήποτε διαγραφή προχωρήσει θα αφορά μόνο σε πρόστιμα και προσαυξήσεις και όχι στο κεφάλαιο.

Να σημειωθεί ότι η ρύθμιση θα έχει οριζόντιο χαρακτήρα για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις ενώ θα έχει εξατομικευμένο χαρακτήρα για τις μεγάλες επιχειρήσεις όπου θα καλούνται και οι μέτοχοι να συμβάλουν.

Η συνάντηση του κ. Δένδια με τους επικεφαλής της τρόικας είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη το πρωί.

OIKONOMIA



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...