Εκτοξεύθηκε ο Σογιούζ για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Εκτοξεύθηκε ο Σογιούζ για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
Ο πύραυλος Σογιούζ εκτοξεύθηκε την Τετάρτη από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν, μεταφέροντας τριμελές πλήρωμα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
Στη διαστημική αποστολή TMA – 13M συμμετέχουν ο αμερικανός αστροναύτης Ριντ Γουάισμεν, ο κοσμοναύτης Μαξίμ Σουράγιεφ της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαστήματος (Roscosmos) και ο Αλεξάντερ Γκέρστ της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος, σύμφωνα με τη NASA.

Ο Σογιούζ εκτοξεύθηκε στις 19.57 GMT (22:57 ώρα Ελλάδας της Τετάρτης) και εισήλθε σε τροχιά σε λιγότερο από εννέα λεπτά μετά την έναρξη της αποστολής.

Την 01.44 GMT (04.44 ώρα Ελλάδος) έφτασε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ο οποίος βρίσκεται σε τροχιά περίπου 400 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη.

Επικεφαλής της αποστολής είναι ο γερμανικής καταγωγής Γκέρστ που θα παραμείνει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για περίπου έξι μήνες.

Από το εσωτερικό του Σογιούζ ο Γκέρστ έγραψε στο twitter «η αδρεναλίνη ανεβαίνει, αλλά είμαστε χαλαροί».

Ο γερμανός γεωφυσικός θα κάνει περισσότερα από 100 πειράματα πριν την προγραμματισμένη επιστροφή του στη Γη, στις 11 Νοεμβρίου, καθώς και τουλάχιστον ένα διαστημικό περίπατο.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...