Εκτός νόμου η «Χρυσή Αυγή» Κύπρου;

Εκτός νόμου η «Χρυσή Αυγή» Κύπρου;
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρώην ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Μεχμέτ Αλί Ταλάτ είχε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, προκειμένου να εκφράσει την λύπη και την οργή του για τα επεισόδια που προκάλεσαν μέλη του ΕΛΑΜ (Χρυσή Αυγή Κύπρου) σε εκδήλωση στη Λεμεσό.
Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος απέστειλε και επιστολή προς τον κ. Ταλάτ εκφράζοντας τη συμπάθεια του. Όπως δήλωσε, τα επισόδια έχουν προκαλέσει τεράστια ζημιά καθώς το κατοχικό καθεστώς επαναφέρει απαγορεύσεις στη πρόσβαση ελληνοκυπρίων σε εκκλησίες που βρίσκονται στα κατεχόμενα. Επίσης τερματίζεται η αναστήλωση ναών.

Σε μια άλλη εξέλιξη ο Γενικός Εισαγγελέας της Κύπρου Κώστας Κληρίδης, αποκάλυψε ότι μελετάει το ενδεχόμενο να τεθεί εκτός καταλόγου νόμιμων κομμάτων το ΕΛΑΜ. Η έρευνα θα ολοκληρωθεί σύντομα και αυτή θα εξετάσει τον τρόπο δράσης της οργάνωσης. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ΕΛΑΜ, αρχικώς είχε κάνει αίτηση για να αναγνωριστεί ως Χρυσή Αυγή (Πυρήνας Κύπρου), αλλά το υπουργείο εσωτερικών απέρριψε το αίτημα. Στη συνέχεια κατάφερε να εξασφαλίσει την αναγνώριση του ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (ΕΛΑΜ)

ΚΥΠΡΟΣ

Πηγή: http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...