Ελάφρυνση χρέους στο τέλος του μνημονίου

Ελάφρυνση χρέους στο τέλος του μνημονίου

Η επιτυχής ολοκλήρωση του μνημονίου, θα «ξεκλειδώσει» τα μέτρα για το χρέος. Αυτό αναφέρει ο Προέδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο σε απολογιστική επιστολή που έστειλε στους ομολόγους του για το προηγούμενο Eurogroup. Στην επιστολή αναφέρει ότι  «έγινε μια αρχική ανταλλαγή απόψεων για το πακέτο των μέτρων ελάφρυνσης χρέους που θα εφαρμοστούν στο τέλος του προγράμματος και στο βαθμό που είναι απαραίτητα, υπό τον όρο της επιτυχημένης ολοκλήρωσης. Έχουμε δώσει εντολή στους θεσμούς να ετοιμάσουν μια τελική ανάλυση βιωσιμότητας χρέους που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να ρυθμίσουμε το πακέτο των πιθανών μέτρων στο χρέος».

Σύμφωνα με τον Πορτογάλο πολιτικό, στο EwG ζητήθηκε να δουλέψει περαιτέρω τις επόμενες εβδομάδες σε όλα τα στοιχεία που πρέπει να είναι στη θέση τους για να εξασφαλιστεί η επιτυχημένη έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα.

Τέλος, επισημαίνει ότι το Eurogroup καλωσόρισε την συμφωνία για το SLA επί της δ΄ αξιολόγησης, το οποίο χαρακτηρίζει «σημαντικό ορόσημο που μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην επιτυχημένη ολοκλήρωση του προγράμματος. Ως επόμενο βήμα καλούμε τις ελληνικές αρχές να ολοκληρώσουν όλα τα prior actions έγκαιρα πριν από την συνεδρίαση του Ιουνίου. Αυτό θα μας επιτρέψει να πάρουμε πολιτικές αποφάσεις τον Ιούνιο για το κλείσιμο της αξιολόγησης, περιλαμβανομένων του πιθανού πακέτου μέτρων για το χρέος, το μεταμνημονιακό πλαίσιο και τη διάθεση της τελευταίας δόσης».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/333969-Elaphrynse-chreoys-sto-telos-toy-mnemonioy ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...