«Ελιά»: Πρόταση σε Παταβούλα και Αλ Σάλεχ για το ευρωψηφοδέλτιο

«Ελιά»: Πρόταση σε Παταβούλα και Αλ Σάλεχ για το ευρωψηφοδέλτιο
Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις στο ΠΑΣΟΚ για τη συγκρότηση των ευρωψηφοδελτίου της «Ελιάς», μετά την ανακοίνωση των πρώτων ονομάτων των υποψήφιων ευρωβουλευτών, την περασμένη Παρασκευή.

Το πλήρες ευρωψηφοδέλτιο πρόκειται να ανακοινωθεί την ερχόμενη Κυριακή, οπότε θα ξεκινήσει και επισήμως ο προεκλογικώς αγώνας της «Ελιάς».

Οι επαφές των κομμάτων και των πολιτικών κινήσεων συνεχίζονται με προσωπικότητες από όλους τους χώρους της δημόσιας ζωής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόταση να συμμετέχει στο ευρωψηφοδέλτιο έχει δεχτεί ο πρώην καλαθοσφαιριστής κ. Κώστας Παταβούκας.

Ο πρώην παίκτης της Εθνικής Ελλάδος δεν έχει απαντήσει ακόμα, ωστόσο φέρεται να εξετάζει σοβαρά την πρόταση που δέχτηκε από προβεβλημένο στέλεχος της «Ελιάς».

Επίσης, μεγάλες πιθανότητες να συμμετέχει στο ευρωψηφοδέλτιο έχει η συνεργάτιδα του κ. Βενιζέλου, Αφροδίτη Αλ Σάλεχ, ενώ κάποιες πληροφορίες θέλουν να συμμετέχει ο κ. Γιώργος Βερνίκος από τους «58».

Την Παρασκευή έγινε γνωστό ότι θα συμμετέχουν οι παρακάτω: Ράπτη Συλβάνα, Καρδαράς Ευθύμης, Μπατζελή Κατερίνα, Καϊλή Εύα, Χειμωνάς Θανάσης, Πιερρακάκης Κυριάκος, Καψής Παντελής, Ιωακειμίδης Παναγιώτης, , Κατσέλος Σωτήρης, Καρέλας Δημήτρης, Μπρίμης Δημήτρης, Παπαϊωάννου-Σφαέλου Μαρία, Θεοδωρόπουλος Κωνσταντίνος, Τσολακίδης Νίκος, Κωστούλας Παναγιώτης, Πάτρας Παναγιώτης, Επιτροπάκης Μάνος, Απόστολος Ψωμάς και Νίκος Μπίστης.

Η δυσφορία των «παπανδρεϊκών»

Αρνητικές απαντήσεις εισπράττει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, από τα στελέχη που πρόσκεινται στον πρώην πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου, σχετικά με το αν προτίθενται να συμμετέχουν ή όχι στο ευρωψηφοδέλτιο.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη ο κ. Βενιζέλος μίλησε τηλεφωνικά με τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Γιώργο Πεταλωτή, από τον οποίο ζήτησε να απαντήσει εντός της ημέρας για το αν θα είναι υποψήφιος. Μερικές ώρες μετά, ο κ. Πεταλωτής, τηλεφωνώντας στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τον ενημέρωσε πως η απάντησή του είναι αρνητική.

Το ίδιο απορριπτικός ήταν και ο πρώην υπουργός Πολιτισμού κ. Παύλος Γερουλάνος, με τον οποίο επικοινώνησε στενός συνεργάτης του κ. Βενιζέλου.

Σχετικά με τη φημολογία για το αν στο ευρωψηφοδέλτιο συμμετέχουν εκπρόσωποι της εσωκομματικής αντιπολιτευτικής Κίνησης των «75», πληροφορίες αναφέρουν πως δεν έχει γίνει κάποια κρούση από πλευράς Χαριλάου Τρικούπη στους τέσσερις βασικούς εκπροσώπους της Κίνησης, Μιχάλη Καρχιμάκη, Γιώργο Νιώτη, Άσπα Παπαηλιού και Κατερίνα Διαμαντοπούλου.

Αποστάσεις και από τους «58»

Την απογοήτευσή τους για τον τρόπο επιλογής των υποψήφιων ευρωβουλευτών εκφράζουν στελέχη που συμμετέχουν στο συντονιστικό όργανο της Κίνησης των «58».

Είναι ενδεικτικό πως κανένα από τα προβεβλημένα στελέχη, πλην του κ. Νίκου Μπίστη, δεν συμμετέχει στο ευρωψηφοδέλτιο.

Παρά το γεγονός ότι στο τραπέζι  των συζητήσεων είχαν πέσει τα ονόματα των Γιάννη Βούλγαρη, Αθηνάς Δρέττα και Κίμωνα Χατζημπίρου, κανένας από αυτούς δεν θα θέσει υποψηφιότητα.

Αντίθετα, οι «58» κρατούν σαφείς αποστάσεις από το εγχείρημα, εκδηλώνοντας έτσι την απογοήτευσή τους από την εξέλιξη των πραγμάτων.

Παράλληλα, προγραμματίζουν για τις επόμενες ημέρες δύο δικές τους πολιτικές εκδηλώσεις, που θα αφορούν στο περιβάλλον και το πρόβλημα της ανεργίας στη νεολαία.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...