Εμπλοκή με το πόθεν έσχες κυβερνητικών στελεχών

Εμπλοκή με το πόθεν έσχες κυβερνητικών στελεχών

Ο ένας «ξεχνούσε» επί τρία χρόνια να δηλώσει στην εφορία ένα εκατ. ευρώ – Το έπραξε φέτος με συμπληρωματική δήλωση – Ο άλλος εμφανίζεται να έχει μετοχές σε εταιρεία, πράγμα που απαγορεύεται, με βάση τους περιορισμούς για συμμετοχή στο κυβερνητικό συμβούλιο – Στο «μικροσκόπιο» τα πόθεν έσχες και δύο βουλευτών

Μείζον πολιτικό προβλημα για την κυβερνηση απειλούν να δημιουργήσουν φακελοι με στοιχεία-«φωτιά» για τα πόθεν έσχες δύο νυν υπουργών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, υπουργός είχε… ξεχάσει για τρία χρόνια να δηλώσει ένα εκατ. ευρώ, πράγμα που έκανε με συμπληρωματική δήλωση φέτος.

Άλλο κυβερνητικό στέλεχος, βάσει του «πόθεν έσχες» του, φαίνεται να έχει μετοχές σε εταιρεία, πράγμα που απαγορεύεται από τους περιορισμούς για συμμετοχή στο κυβερνητικό συμβούλιο.

Παράλληλα, έχουν εντοπιστεί ένας νυν και ένας πρων βουλευτής, με σοβαρές φορολογικές εκκρεμότητες.

Το θέμα προέκυψε έπειτα από δηλώσεις της πρώην προέδρου της αρμόδιας Επιτροπής για τον έλεγχο των πόθεν έσχες, Δέσποινας Χαραλαμπίδου, που επισήμανε ότι έχει ενημερώσει τους διαδόχους της για τις εκκρεμείς υποθέσεις.

Ωστόσο, ο διάδοχός της, Γιώργος Βαρεμένος, δηλώνει άγνοια για τα στοιχεία και προσθέτει πως θα καλέσει άμεσα την κυρία Χαραλαμπίδου για εξηγήσεις.

Πάντως, η κυρία Χαραλαμπίδου, σε επικοινωνία με το protothema.gr, επιμένει για το περιεχόμενο των ανοικτών φακέλων και συμπληρώνει πως, μαζί με τις τέσσερις παραπάνω υποθέσεις, υπάρχουν και άλλες που αφορούν το οικονομικό έτος 2012.

Σημειωνει συγκεκριμένα πως εκκρεμεί ο έλεγχος σε δέκα υπόχρεους που αδιαφόρησαν και δεν κατέθεσαν πόθεν εσχες, σε 31 που δεν κατάφεραν να δικαιολογήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεια και σε 20 που εμφάνισαν μηδενικές τραπεζικές καταθέσεις, γράφει το protothema.gr

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...