Εμπλοκή στο νομοσχέδιο για τον αιγιαλό!

Εμπλοκή στο νομοσχέδιο για τον αιγιαλό!
Συνάντηση του Γκίκα Χαρδούβελη με αντιπροσωπία του ΠΑΣΟΚ

 
Εμπλοκή με το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό προέκυψε μετά και την ανακοίνωση που εξέδωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτης σημειώνοντας ότι  ”Η περιβαλλοντική προστασία των ελληνικών ακτών δεν απαιτεί κανένα ειδικό νομοσχέδιο για αιγιαλό και παραλία, παρά μόνο συγκεκριμένες, απλές ρυθμίσεις θεσμικής και νομικής θωράκισης της χάραξής του και αξιόπιστης αποτύπωσής του σε χάρτες και διαγράμματα.

Μοναδικός λοιπόν στόχος των αναγκαίων ρυθμίσεων για οριοθέτηση και προστασία του αιγιαλού και της παραλίας θα πρέπει να είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου εργαλείου χάραξης του αιγιαλού​. ” Επί τις ουσίας ο κ. Μανιάτης διαχωρίζει την θέση του όσον αφορά την περιβαλλοντική διάσταση του νομοσχεδίο, μάλιστα κυκλοι του Υπ. Περιβάλλοντος λένε πως “στα προαπαιτούμενα είναι η χάραξη του αιγιαλού και τίποτα άλλο, δεν αναφέρουν αξιοποίηση και τρόπους ανάπτυξης ” Ο κ. Μανιάτης έχει ήδη ενημέρωσει σύμφωνα με τις πληροφορίες μας τον Ε. Βενιζέλο αλλά και τον ​Στ. Παπαστάυρου για τη διαφορετική γραμμή που χαράζει.

Το βράδυ στις 20:00 θα υπάρξει συνάντηση του Υπουργού Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελη με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ τους κ.κ Π. Ρήγα και Χρ. Πρωτόπαπα για να συζητηθούν όλες οι εκκρεμότητες όπως η αξιολόγηση αλλά και το νέο πρόβλημα που προέκυψε με το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό. Να θυμίσουμε πως το προσχέδιο για τον εν λόγο νομο είχε ετοιμάσει ο Γ. Στουρνάρας και περιέχει άσχετες διατάξεις από την αυτή καθ αυτή χάραξη του αιγιαλού στο οποίο επιμένει και ο Γ. Μανιάτης.

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...