Ενάντια στη χρήση του «Βέτο» ο Μητσοτάκης

kyriakos-mitsotakisΣφοδρή κριτική άσκησε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση από το βήμα της ΚΟ της ΝΔ.Ο κ.Μητσοτάκης μάλιστα φάνηκε αντίθετος στην χρήση του βέτο ως εργαλείο πίεσης,καθώς όπως είπε «οι απειλές για βέτο και οι μονομερείς ενέργειες δεν ωφελούν».

Το σίγουρο είναι ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όλοι κατάλαβαν ότι η Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι. Δεν ακολούθησε καμία αποτρεπτική πολιτική. Εξίσωσε τους οικονομικούς μετανάστες με τους πρόσφυγες και τους άφησε να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ευρώπη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Όταν με καθυστέρηση κατάλαβε τον κίνδυνο δέχθηκε τις αποφάσει της ΕΕ που δημιουργούσαν υποχρεώσεις για τη χώρα που αδυνατούσε να εκπληρώσει. Οι Ένοπλες Δυνάμεις δραστηριοποιήθηκαν με καθυστέρηση. Η κυβέρνηση υποεκτίμησε την αντίδραση της Ευρώπης. Δεν αντιλήφθηκε ότι μετά τα γεγονότα στο Παρίσι υπήρξε μία άμεση σύνδεση της τρομοκρατίας με το προσφυγικό» συνέχισε.

Μάλιστα προειδοποίησε την κυβέρνηση να μην προσπαθήσει να συμψηφισμό του προσφυγικού με την αξιολόγηση:

«Βουτηγμένη στα αδιέξοδα που δημιούργησε αφήνει υπονοούμενα για συμψηφισμό του προσφυγικού με την αξιολόγηση του προγράμματος. Ο κίνδυνος είναι να βγει χαμένη και στα δύο».

Αναφερόμενος στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για την ανάγκη διαμόρφωσης εθνικής γραμμής που θα μειώσει τη ζημιά για τη χώρα στο προσφυγικό, εκφράζοντας την ελπίδα «η συναίνεση που ζητά ο κ. Τσίπρας να μην είναι προσχηματική».

The post Ενάντια στη χρήση του «Βέτο» ο Μητσοτάκης appeared first on indicator.gr.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...