Ενημέρωση από Χουλιαράκη στους βουλευτές για τον προϋπολογισμό

Ενημέρωση από Χουλιαράκη στους βουλευτές για τον προϋπολογισμό

ολομέλεια

Στη Βουλή στις 2μμ

 

Εξηγήσεις στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  για το προσχέδιο του προϋπολογισμού αναμένεται να δώσει στις 2μμ στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, στην Επιτροπή Παραγωγής και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου.

 

Με το προσχέδιο να ενσωματώνει «βουνό» άμεσων και έμμεσων φόρων, είναι προφανές ότι οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος θέλουν να προχωρήσουν σε ερωτήσεις για να λάβουν διευκρινιστικές και πιο εξειδικευμένες απαντήσεις. Ωστόσο, όπως έλεγαν βουλευτές ‘το θέμα είναι να απαντάμε και να πείθουμε τον κόσμο’.

 

Κατά την άποψη της κυβέρνησης, πάντως, «η χρηστή δημοσιονομική διαχείριση επιτρέπει την κατανομή των πόρων με γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη, με αποτέλεσμα και το 2018 να υπάρχει η δυνατότητα για τη συνέχιση δράσεων κοινωνικής πολιτικής αλλά και την έναρξη νέων, μεταξύ των οποίων:

 

• Η εφαρμογή του προγράμματος για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, με πιστώσεις ύψους 760 εκατ. ευρώ που θα  ανακουφίσει πάνω από 250 χιλιάδες νοικοκυριά που βιώνουν συνθήκες φτώχειας.
 
• Η διάθεση ποσού 320 εκατ. ευρώ που εξασφαλίστηκε από την επισκόπηση των πρωτογενών λειτουργικών δαπανών και προορίζεται για την προστασία ευάλωτων οικονομικά νοικοκυριών και για παρεμβάσεις στον κρίσιμο τομέα αντιμετώπισης της παιδικής φτώχειας.
 
• Η συνεισφορά του δημοσίου, με ποσό ύψους 100 εκατ. ευρώ, για την προστασία της κύριας κατοικίας των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, με συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/303999-Enemerose-apo-CHoyliarake-stoys-boyleytes-gia-ton-proypologismo ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...