Εννέα Ιταλοί και επτά Ιάπωνες έχασαν τη ζωή τους στο μακελειό στο Μπαγκλαντές

Σάββατο 02/07/2016 – 19:17Ντάκα επίθεση Εννέα Ιταλοί και επτά Ιάπωνες υπήκοοι έχασαν τη ζωή τους στην τρομοκρατική επίθεση στο Μπαγκλαντές.
Οι ένοπλοι ισλαμιστές σκότωσαν συνολικά 20 ανθρώπους στο καφέ της πρωτεύουσας του Μπανγκλαντές , πριν οι δυνάμεις ασφαλείας εισβάλουν στο κτίριο και θέσουν τέρμα σε μία επίθεση και ομηρία που διήρκεσε 12 ώρες.
Την ευθύνη για την πολυαίμακτη επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος
Την ίδια ώρα η Ινδονησία καταδίκασε την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση στη Ντάκα, ενώ ζήτησε πληροφορίες σχετικά με τις εθνικότητες των θυμάτων της επίθεσης.
Το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση
Το Ισλαμικό κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη αιματηρή επίθεση τζιχαντιστών σε καφέ της Ντάκα, στο Μπαγκλαντές, κατά την οποία σκοτώθηκαν 20 άνθρωποι, οι περισσότεροι από τους οποίους ξένοι υπήκοοι.
Προηγήθηκε 12ωρη ομηρία, η οποία τερματίστηκε μετά από επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας.
Πρόκειται για μία από τις πιο αιματηρές επιθέσεις στην ιστορία του Μπαγκλαντές που σηματοδοτεί την κλιμάκωση των επιθέσεων από τους ισλαμιστές, οι οποίοι το τελευταίο 18μηνο έχουν πραγματοποιήσει μια σειρά από δολοφονικές επιθέσεις κατά ακαδημαϊκών και φιλελεύθερων ακτιβιστών, που ζούσαν στο Μπαγκλαντές, όπου οι μουσουλμάνοι αποτελούν την πλειοψηφία.
Οι ένοπλοι επιτέθηκαν στο καφέ, όπου συχνάζουν διπλωμάτες, χθες το βράδυ, ενώ φέρονται διέταξαν όλους τους υπηκόους της χώρας να σηκωθούν πριν αρχίσουν να πυροβολούν τους ξένους.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...