Εννέα παραβιάσεις της εκεχειρίας στη Συρία κατέγραψε η Ρωσία

Εννέα παραβιάσεις της εκεχειρίας στη Συρία κατέγραψε η Ρωσία

Κατηγορία

christos.papad…
Κυριακή 28/02/2016 – 16:03

 Συρία

Εννέα παραβιάσεις της κατάπαυσης των εχθροπραξιών τις τελευταίες 24 ώρες κατέγραψε το ρωσικό κέντρο συντονισμού στη Συρία, όπως μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα δηλώσεις του επικεφαλής του κέντρου.

Ο Σεργκέι Κουραλένκο πρόσθεσε πως «η κατάπαυση των εχθροπραξιών που συμφωνήθηκε στο πλαίσιο ενός σχεδίου των ΗΠΑ και της Ρωσίας τηρείται “σε γενικές γραμμές”».

Ο επικεφαλής του ρωσικού κέντρου συντονισμού στη Συρία δήλωσε πως στις παραβιάσεις της εκεχειρίας περιλαμβάνονται βομβαρδισμοί στην επαρχία Λαττάκεια.

Στο μεταξύ, εκπρόσωπος της Ανώτατης Επιτροπής Διαπραγματεύσεων (HNC) δήλωσε πως η συριακή αντιπολίτευση θα εμμείνει στην κατάπαυση των εχθροπραξιών παρά το γεγονός ότι έγιναν τουλάχιστον 15 παραβιάσεις της.

Ο Σαλίμ αλ-Μουσλάτ δήλωσε πως η HNC θα διαμαρτυρηθεί στα Ηνωμένα Έθνη και στις χώρες που υποστηρίζουν την ειρηνευτική διαδικασία για τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές που φέρεται να πραγματοποίησε η Ρωσία γύρω από την πόλη Χαλέπι και τις επιθέσεις της λιβανικής σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ στην πόλη Ζαμπαντάνι, χωρίς να επεκταθεί περαιτέρω.

«Η αντιπολίτευση περιμένει απαντήσεις σχετικά με το πώς ελέγχεται η κατάπαυση των εχθροπραξιών στη Συρία, η οποία τέθηκε σε εφαρμογή τα μεσάνυχτα της Παρασκευής», είπε ο Σαλίμ αλ-Μουσλάτ.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...