Ενοχη σιωπή στους τόπους που σταυρώθηκε και αναστήθηκε ο Ιησούς

Ενοχη σιωπή στους τόπους που σταυρώθηκε και αναστήθηκε ο Ιησούς
Η συνάντηση του οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου με τον Πάπα της Ρώμης κ. Φραγκίσκο έγινε στην Ιερουσαλήμ μπροστά στον Πανάγιο Τάφο  και βεβαίως συζητήθηκε και σχολιάστηκε  αρνητικά και θετικά από όλα τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Briefingnews.gr

Την ίδια ώρα που η εικόνα αυτή προβλήθηκε από όλα τα μέσα ως εικόνα αγάπης συμφιλίωσης συγχώρησης, λίγα μέτρα πιο πάνω στο κελί του κλειδωμένος παρέμενε ο έκπτωτος Πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος.

Ο άνθρωπος που δικάστηκε από τους αδελφούς του  όχι από τα δικαστήρια, που σε μια νύχτα τον έριξαν από τον πατριαρχικό θρόνο και αντικανονικά  προχώρησαν στην εκλογή νέου Πατριάρχη του σημερινού δηλαδή κ Θεόφιλου.

Τελικά  τίποτα από όσα τον κατηγόρησαν δεν αποδείχθηκε αλλά κανείς ως τώρα δεν είχε το σθένος να βγει να πει συγγνώμη, λάθος.

Άδικα κατηγορήσαμε τον αδελφό μας ,  άδικα τον πετάξαμε από το πατριαρχείο, άδικα τον διασύραμε. 

Αντίθετα όλοι γνωρίζουν ότι ο Ειρηναίος είναι αθώος , ότι ποτέ δεν πούλησε πατριαρχική γη και όμως τον έχουν τώρα 8 χρόνια κλεισμένο στο κελί του μέσα στο πατριαρχείο και δεν του επιτρέπουν ούτε να προσκυνήσει στην εκκλησία που έχει στην αυλή του κελιού του .

Σήμερα φανερά αδυνατισμένος , με προβλήματα υγείας παρακαλεί ο ίδιος να αποδοθεί δικαιοσύνη ζητώντας να έχει μια καλύτερη τύχη από αυτήν που του επιφύλαξαν τα αδέλφια του.

Όλοι στα Ιεροσόλυμα το γνωρίζουν αυτό , γνωρίζουν ότι άδικα τιμωρείται αλλά κανείς δεν τολμά να φωνάξει την αλήθεια.

Ο Ειρηναίος όπως βλέπεται και στις φωτογραφίες που σας παραθέτουμε στο briefingnews.gr, είναι πολύ αλλαγμένος και καταπονημένος. Μάλιστα έχει ανάγκη από γιατρούς αλλά η είσοδος δεν επιτρέπεται σε κανέναν.

Ο ίδιος βγάζει τα δόντια του μόνος του τραβώντας τα με τα δάχτυλά του  αφού δε μπορεί να τον επισκεφθεί γιατρός.  Τρόφιμα του ανεβάζουν κρυφά με ένα καλάθι κάποιοι άραβες την νύχτα που διατηρούν μαγαζί στην παλιά Ιερουσαλήμ.

Πόσο τραγική λοιπόν μπορεί να είναι αυτή η εικόνα πατριαρχών μητροπολιτών και άλλων εκπροσώπων των εκκλησιών όταν πάνε να προσκυνήσουν  τον Πανάγιο Τάφο να μιλήσουν για Χριστιανική αγάπη και συγχώρεση όταν κανείς δεν ενδιαφέρεται για έναν Πατριάρχη που αδίκως τιμωρείται από αδελφούς του και με εγκληματικό τρόπο είναι κλειδωμένος σε ένα κελί ώσπου να αφήσει την τελευταία του πνοή.

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...