Εντάσεις και υψηλοί τόνοι στην Bουλή για το Ασφαλιστικό

Εντάσεις και υψηλοί τόνοι στην Bουλή για το Ασφαλιστικό

Κατηγορία

christos.papad…
Τρίτη 26/04/2016 – 17:29

 Εντάσεις και υψηλοί τόνοι στην Bουλή για το Ασφαλιστικό

ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΟΡΕΙΣ

Σε κλίμα εντάσεων και υψηλών τόνων ξεκίνησε η συζήτηση για το νομοσχέδιο με το μεγάλο μεταρρυθμιστικό σχέδιο για το ασφαλιστικό και τις σαρωτικές αλλαγές στην φορολογία, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Αν και οι τοποθετήσεις ξεκίνησαν από την Μ. Δευτέρα, σήμερα συνεχίστηκε από τις δέκα και μισή το πρωί με ακροάσεις φορέων, ώστε να καταθέσουν τις θέσεις της αγοράς αναφορικά με τις εκ βάθρων αλλαγές που έρχονται στην ελληνική πραγματικότητα.

Σκληρή κριτική άσκησαν οι κοινωνικοί φορείς στο υπέρ-νομοσχέδιο του ασφαλιστικού και του κατά την συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων. Συνολικά τοποθετήθηκαν 22 φορείς, με την πλειοψηφία τους να ζητούν την απόσυρση του!

ΑΔΕΔΥ: Ούτε αριστερό ούτε δίκαιο το νομοσχέδιο

«Δεν είναι ούτε αριστερό ούτε δίκαιο» το νομοσχέδιο, είπε κατά την τοποθέτησή του στις επιτροπές της βουλής ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σταύρος Κουτσιουμπέλης, τονίζοντας, ότι «τα παίρνει από τους μεσαίους και τα δίνει στους χαμηλοσυνταξιούχους». Ανάμεσα σε άλλα υποστήριξε ότι θα δοθούν 25% χαμηλότερες συντάξεις, καθώς τα ποσοστά αναπλήρωσης μειώνονται από 20% έως 40%.

ΙΝΕ – ΓΣΕΕ: Το ασφαλιστικό αυξάνει την φτωχοποίηση των συνταξιούχων

«Επιτείνεται η φτωχοποίηση των συνταξιούχων», τόνισε ο επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ Γιώργος Αργείτης, προθέτοντας πως το νομοσχέδιο αυτό καθ’ αυτό δεν αποτελεί τμήμα αναπτυξιακής στρατηγικής για αύξηση της απασχόλησης, ούτε συντελεί στην πάταξη φοροδιαφυγής.

ΕΣΕΕ: Οι ασφαλιστικές εισφορές γίνονται ασφαλιστική φορολογία

«Είναι γεγονός ότι το νέο ασφαλιστικό της κυβέρνησης, αλλάζει άρδην τη συνολική εικόνα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης των τελευταίων 40 ετών στη χώρα μας, καθώς οι ασφαλιστικές εισφορές μετατρέπονται πλέον σε ασφαλιστική φορολογία», ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), Βασίλης Κορκίδης, ενώ ζήτησε να μην χαθεί άλλη μια ευκαιρία για ορθή μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, απευθύνοντας έκκληση στην βουλή, «σας παρακαλώ να σκύψετε πάνω από κάθε άρθρο και διάταξη και να καταβάλετε κάθε προσπάθεια για να αποτρέψετε νέα  καταστροφικά λάθη σε ένα νέο ασφαλιστικό νόμο».

ΓΣΕΒΕΕ:  Οι αλλαγές του νομοσχεδίου φέρνουν πλήρη φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης

Το νομοσχέδιο «επιτυγχάνει την πλήρη φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης», εκτίμησε ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) Γιώργος Καββαθάς, τονίζοντας πως «κάθε φορά που έρχομαι στη Βουλή αισθάνομαι πολίτης Β κατηγορίας».

ΤΕΕ: Καταστρέφεται ένα υγειές Ταμείο

«Γιατί δεν μας αφήνετε μόνους μας;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Γιώργος Στασινός  για να εξηγήσει στην συνέχεια ότι «είμαστε ένα υγιές ταμείο που ζει χωρίς καμία κρατική χρηματοδότηση, που με πρόσφατη αναλογιστική μελέτη που αποστείλαμε σε όλους τους βουλευτές, έδειξε ότι είναι βιώσιμο για περισσότερα από 40 χρόνια». Όπως προσέθεσε στην συνέχεια, «θα καταστρέψετε ένα υγιές ταμείο χωρίς κανένα πραγματικό λόγο πάρα μόνο για μην χαλάσετε τη ρητορική του ενός Ταμείου».

ΔΣΑ: Στο 37,95% των εισοδημάτων φτάνουν οι εισφορές!

Το συνολικό ύψος των εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες φτάνει το 37,95% των εισοδημάτων τους εκτίμησε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Βασίλης Αλεξανδρής.

ΠΟΕΣΥ: Να παραμείνει ανεξάρτητο ταμείο ο ΕΔΟΕΑΠ

Να παραμείνει ανεξάρτητο ταμείο ο ΕΔΟΕΑΠ , ζήτησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Δημήτρης Κουμπιάς καθώς και την διατήρηση του αγγελιόσημου με την επέκτασή του και στα διαδικτυακά ΜΜΕ

ΕΣΗΕΑ: Ανεξαρτησία των Ταμείων σημαίνει και ανεξαρτησία των δημοσιογράφων

Η ανεξαρτησία των ασφαλιστικών Ταμείων των δημοσιογράφων σημαίνει και ανεξαρτησία των δημοσιογράφων, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Σταμάτης Νικολόπουλος, προσθέτοντας ότι το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ έχει ευθεία ασφάλιση με την ΕΣΗΕΑ και έτσι, κατοχυρώνεται και η ανεξαρτησία των δημοσιογράφων.

ΟΕΕ: Το νομοσχέδιο είναι καθαρά φορολογικό

Το νομοσχέδιο είναι καθαρά φορολογικό και «θα φέρει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που πιστεύει η Κυβέρνηση. Θα αυξήσει την φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή, την αδήλωτη εργασία. Θα μειώσει κατά συνέπεια τα έσοδα. Και τα φορολογικά έσοδα και τα έσοδα των ταμείων», τόνισε ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Κώστας Κόλλιας.

Η συνέχεια θα δοθεί μετά το Πάσχα, την Πέμπτη 5 Μαΐου στις 11.00 το πρωί με την κατ’ άρθρον συζήτηση και την επομένη ημέρα, Παρασκευή 6 Μαΐου στις 11.00 το πρωί με την β’ ανάγνωση του νομοσχεδίου.

Για την Ολομέλεια δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει ποιες μέρες θα συνεδριάσει.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...