Ενταση στη Βουλή κατά τη συζήτηση περί του ν/σ για αλλαγή του ποινικού κώδικα

Ενταση στη Βουλή κατά τη συζήτηση περί του ν/σ για αλλαγή του ποινικού κώδικα
Eνταση σημειώθηκε στην Επιτροπή Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, με αφορμή το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να αναβληθεί η δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου για αλλαγή του ποινικού και σωφρονιστικού κώδικα, προκειμένου -όπως υποστήριξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου- οι βουλευτές να επισκεφθούν τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.

Το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απορρίφθηκε μετά από ψηφοφορία, με 10 ψήφους κατά έναντι 5 υπέρ, και αφού προηγουμένως υπήρξε έντονη αντιπαράθεση, κυρίως μεταξύ του εισηγητή της ΝΔ Βασίλη Υψηλάντη και της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για νομοσχέδιο έκτρωμα, υποστηρίζοντας πως είναι ότι «πιο νοσηρό και σκοτεινό έχει ποτέ επιχειρηθεί να εισαχθεί στη Βουλή από το υπουργείο Δικαιοσύνης».

Υποστηρίζοντας το αίτημα της η κ. Κωνσταντοπούλου, χαρακτήρισε παιδαγωγική και διαφωτιστική μια επίσκεψη σε φυλακές της χώρας, ειδικά τώρα όπως είπε, που 4.500 κρατούμενοι βρίσκονται σε απεργία πείνας.

Για ασκήσεις επαναστατικής πολιτικής, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο εισηγητής της ΝΔ Βασίλης Υψηλάντης, τονίζοντας ότι αν η κ. Κωνσταντοπούλου συνεχίζει να διακόπτει συνεχώς, εκείνος θα σηκωθεί να φύγει από την Επιτροπή.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τριαντάφυλλος ο οποίος αφού σημείωσε ότι δεν μπορεί να οργανωθεί σήμερα μια επίσκεψη βουλευτών στις φυλακές, εγκάλεσε την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ διότι «δεν τηρεί στοιχειώδεις κανόνες του κοινοβουλευτισμού».

Η συζήτηση του νομοσχεδίου συνεχίζεται, ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου κατέθεσε νομοτεχνικές βελτιώσεις, δηλώνοντας ότι είναι ανοικτός και περαιτέρω διάλογο.

Υπέρ του νομοσχεδίου έχουν ταχθεί τα κόμματα της συγκυβέρνησης, ενώ η αντιπολίτευση έχει δηλώσει ότι το καταψηφίζει επί της αρχής.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...