Εντείνονται οι επιχειρήσεις της Τουρκίας στην Αφρίν

Εντείνονται οι επιχειρήσεις της Τουρκίας στην Αφρίν

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε σήμερα ενώπιον της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας του πως η επίθεση «δεν θα σταματήσει πριν εξαλείψουμε την τρομοκρατική απειλή από τα σύνορά μας»

Νέες αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην κουρδική περιοχή του Αφρίν, στη βόρεια Συρία από τις τουρκικές δυνάμεις.

Η επιχείρηση «Κλάδος ελαίας», που άρχισε πριν από 10 ημέρες, συνεχίζεται ενώ η Τουρκία συμμετέχει στις συνομιλίες για τη Συρία που διεξάγονται σήμερα υπό την αιγίδα της Ρωσίας στο Σότσι.

Οι ημιαυτόνομες κουρδικές αρχές ανέφεραν πως δεν θα συμμετάσχουν στις συνομιλίες.

Παράλληλα στην Τουρκία οι αρχές συνέλαβαν σήμερα 11 μέλη μιας ιατρικής ένωσης που είχαν επικρίνει την επίθεση, σκληραίνοντας την εκστρατεία τους εναντίον όσων διαφωνούν.

Από τις 20 Ιανουαρίου, έχουν ήδη συλληφθεί 311 άτομα ως ύποπτα για «τρομοκρατική προπαγάνδα» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά της επίθεσης στο Αφρίν , σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Στη στρατιωτική πτυχή, τα τουρκικά αεροπορικά πλήγματα είχαν σήμερα το πρωί στόχο τους τομείς του Ράζο και του Ζανταϊρίς, στο βορειοδυτικό και το νοτιοδυτικό τμήμα της περιοχής του Αφρίν, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Στους τομείς αυτούς, σφοδρές συγκρούσεις φέρνουν αντιμέτωπες τις τουρκικές δυνάμεις και τους συμμάχους τους μεταξύ των σύρων ανταρτών με τους κούρδους μαχητές, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο. «Από τη Δευτέρα, η Τουρκία έχει εντείνει τα αεροπορικά πλήγματά της», δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

Ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ενώπιον της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας του πως η επίθεση «δεν θα σταματήσει πριν εξαλείψουμε την τρομοκρατική απειλή από τα σύνορά μας».

Αγνοώντας τις εκκλήσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ για «αυτοσυγκράτηση», η Άγκυρα δηλώνει αποφασισμένη να διευρύνει την επίθεση προς ανατολάς, κυρίως στην πόλη Μινμπέτζ που ελέγχεται από τους Κούρδους και όπου σταθμεύουν αμερικανικές δυνά

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/319541-Enteinontai-oi-epicheireseis-tes-Toyrkias-sten-Aphrin ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...