Εντυπωσιακές εικόνες από τη μεγαλειώδη παρέλαση στη Μόσχα

Εντυπωσιακές εικόνες από τη μεγαλειώδη παρέλαση στη Μόσχα

Κατηγορία

phpanos
Δευτέρα 09/05/2016 – 14:44

Βλαντιμίρ Πούτιν

ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Την 71η επέτειο της νίκης της Σοβιετικής Ενωσης επί της χιτλερικής Γερμανίας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο γιόρτηασε η Ρωσία με την καθιερωμένη μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση στη Μόσχα.

Περισσότεροι από 10.000 στρατιώτες, 135 άρματα και πυρηνικά αντιπυραυλικά συστήματα παρέλασαν στους λιθόστρωτους δρόμους της Κόκκινης Πλατείας, ενώπιον του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, υψηλόβαθμων αξιωματούχων και ελάχιστων πλέον βετεράνων του πολέμου, ενώ 71 στρατιωτικά αεροσκάφη, μεταξύ τους μαχητικά Su-35 που χρησιμοποιούνται στη Συρία, πετούσαν στον ουρανό.

111111

“Οι ρώσοι στρατιώτες έχουν αποδείξει ότι είναι άξιοι συνεχιστές των μεγάλων πατριωτών, ηρώων του πολέμου, που προασπίζουν τα συμφέροντα της χώρας με τιμή”, δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την Ημέρα της Νίκης της 9ης Μαΐου στη Μόσχα.

“Είμαι βέβαιος ότι οι βετεράνοι είναι σήμερα περήφανοι για τα εγγόνια και τα δισέγγονά τους που δεν τους απογοητεύουν και θα θυμούνται πάντα τη μεγάλη νίκη, τον άθλο της ένδοξης γενιάς των νικητών”, τόνισε ο Πούτιν συγχαίροντας τη χώρα για τη νίκη του 1945 η οποία εξύψωσε τον πατριωτισμό των Ρώσων.

Ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου επωφελήθηκε από την ευκαιρία για να καλέσει τη διεθνή κοινότητα να ενωθεί στον αγώνα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

“Σήμερα, ο πολιτισμός είναι αντιμέτωπος με την ωμότητα και τη βία. Η τρομοκρατία έχει καταστεί παγκόσμια απειλή και εμείς πρέπει να νικήσουμε αυτό το κακό. Η Ρωσία είναι πρόθυμη να ενώσει τις προσπάθειές της με άλλα κράτη, έτοιμη να εργαστεί για τη δημιουργία ενός σύγχρονου διεθνούς συστήματος ασφαλείας και αδεσμεύτου”, δήλωσε ενώπιον των στρατιωτών.

 

111111111111

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...