Εντυπωσιακή ανακάλυψη στην Κορνουάλη: Βρέθηκε επιγραφή του 7ου μ.Χ. αιώνα γραμμένη στα αρχαία ελληνικά

Εντυπωσιακή ανακάλυψη στην Κορνουάλη: Βρέθηκε επιγραφή του 7ου μ.Χ. αιώνα γραμμένη στα αρχαία ελληνικά

Μία επιγραφή 1.300 ετών ανακαλύφθηκε στο κάστρο Tintagel στην Κορνουάλη στη νότια Αγγλία. Σύμφωνα με τους ερευνητές το συγκεκριμένο κομμάτι της εγχάρακτης σε πέτρα επιγραφής περιλαμβάνει λέξεις και φράσεις στα αρχαία Ελληνικά.

Όπως αποκάλυψαν οι ερευνητές, το συγκεκριμένο κομμάτι πέτρας ανήκει σε περβάζι του κάστρου και δείχνει πως κατά πάσα πιθανότητα κατά τον 7ο μετά Χριστόν αιώνα στο συγκεκριμένο σημείο ανθούσαν διαφορετικοί πολιτισμοί.

Ανάλυση που έχει γίνει στα κείμενα που είναι χαραγμένα στην επιγραφή φανερώνει πως μάλλον πρόκειται για κάποια άσκηση γραφής, καθώς από τη φράση δεν προκύπτει κάποιο συγκεκριμένο νόημα.

1

Μαζί με την πέτρα η Αρχαιολογική μονάδα της Κορνουάλης ανακάλυψε και κτερίσματα που προέρχονται από την Μικρά Ασία και την Ιβηρική χερσόνησο της ίδιας χρονικής περιόδου.

Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής των ερευνών η ανάλυση των δεδομένων θα συνεχιστεί και θα υπάρξει εκ νέου ενημέρωση για τα ευρήματα.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/334758-Entyposiake-anakalypse-sten-Kornoyale-Bretheke-epigraphe-toy-7oy-m-CH-aiona-grammene-sta-archaia-ellenika ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...