Ενός λεπτού σιγή σε όλα τα πρωταθλήματα για τον Ψωμιάδη

Ενός λεπτού σιγή σε όλα τα πρωταθλήματα για τον Ψωμιάδη

Ο νεαρός αθλητής του Φίλιππου Βέροιας έχασε τη ζωή του σε ηλικία μόλις 21 ετών ενώ έκανε σκι στα 3-5 Πηγάδια. Όπως ανακοίνωσε η ΟΧΕ στη συλλυπητήρια ανακοίνωσή της θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλα τα Εθνικά πρωταθλήματα.

Η ανακοίνωση της ΟΧΕ αναφέρει:

«O Πρόεδρος Κώστας Γκαντής, σύσσωμο το Δ.Σ. της ΟΧΕ, ο Α’ Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Στέλιος Αγγελούδης και το προσωπικό της Ομοσπονδίας, εκφράζουν την βαθιά τους θλίψη για τον θάνατο του αθλητή χάντμπολ Άκη Ψωμιάδη.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του, τον σύλλογο του Φιλίππου και σε όλη τη Βέροια που σήμερα πενθεί.

Όλο το άθλημα είναι συγκλονισμένο από την απώλεια του Άκη, ένα χαμογελαστό παιδί με πολλά όνειρα και αγάπη για το χάντμπολ που έχασε τόσο πρόωρα την ζωή του σε ηλικία 21 ετών.

Ο Άκης Ψωμιάδης προερχόταν από καθαρά χαντμπολική οικογένεια. Ο αδερφός του Κώστας είναι τερματοφύλακας του Φιλίππου, ο πατέρας του Δημήτρης παλαίμαχος αθλητής, παρομοίως η θεία του Κατερίνα Ψωμιάδου έπαιξε χρόνια χάντμπολ και πλέον είναι μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΧΑ, ενώ και ο θείος του Δημήτρης Κοτσιώνης εκτός από πρώην διεθνής αθλητής, διοργανώνει τα τελευταία πέντε χρόνια το διεθνές τουρνουά «Βριληττός».

Ο Άκης Ψωμιάδης γεννήθηκε στις 3 Αυγούστου 1996 και το πρώτο του δελτίο στο χάντμπολ, εκδόθηκε το 2007 σε ηλικία 11 ετών.

Αγωνίστηκε σε όλα τα τμήματα υποδομής του Φιλίππου, φτάνοντας έως την ανδρική ομάδα. Με τους παίδες του Φιλίππου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο το 2012 και το χάλκινο μετάλλιο το 2013 στα αντίστοιχα Πανελλήνια Πρωταθλήματα.

Εκτός από το χάντμπολ ο Άκης ήταν και αθλητής του σκι με πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε πανελλήνιους αγώνες, όπως χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα της Γιγαντιαίας Τεχνικής Κατάβασης στην κατηγορία Παίδων το 2011.

Η κηδεία του θα τελεστεί σήμερα στις 15:30 στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Βέροιας.

Η Ομοσπονδία θα καταθέσει στεφάνι, ενώ θα την εκπροσωπήσουν μέλη του Δ.Σ.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής στην μνήμη του το Δ.Σ. της ΟΧΕ και η ΔΕΠ/ΟΧΕ αποφάσισαν να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή πριν την έναρξη όλων των αγώνων των Εθνικών πρωταθλημάτων αυτής της εβδομάδας».

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/318914-Enos-leptoy-sige-se-ola-ta-protathlemata-gia-ton-PSomiade ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...