«Εξάστερος» για… φίλημα έκανε τη Χίμκι για… λύπηση – «Δαιμονισμένος» Ντένμον με 7 τρίποντα

«Εξάστερος» για… φίλημα έκανε τη Χίμκι για… λύπηση – «Δαιμονισμένος» Ντένμον με 7 τρίποντα

Ένας Παναθηναϊκός από άλλο… πλανήτη κατάπιε την πρωτοπόρο της Ευρωλίγκα Χίμκι με 93-65! Με όργια του Ντένμον (7/9 τρίποντα), άμυνα του θανάτου και τρίποντο φωτιά, το… ντέρμπι μεταβλήθηκε σε πάρτι από το πρώτο δεκάλεπτο.

Αποφασισμένος να επιβάλει τον ρυθμό του μπήκε ο Παναθηναϊκός στο παρκέ. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έβγαλε ενέργεια και περιόρισε τον Σβεντ. Έτσι, «χτίστηκε» προβάδισμα με το καλημέρα (11-5, 3’). Ο Μάρκους Ντένμον φώναξε παρών, με τη διαφορά να ανεβαίνει σε διψήφια επίπεδα (19-8, 6’). Ο Ντένμον συνέχισε να δίνει λύσεις και παρά το… ξέσπασμα του Σβεντ διατήρησε το διψήφιο προβάδισμα του Παναθηναϊκού (24-14, 8’). Η κατάσταση δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου, με το «τριφύλλι» να προηγείται με 26-16, ελέγχοντας την κατάσταση.

Το σκηνικό δεν άλλαξε, με τον Παναθηναϊκό να ελέγχει την κατάσταση χάρη στον Μάρκους Ντένμον (34-20, 13’). Η Χίμκι βρήκε λύσεις από Ζούμπκοφ και Τζένκινς και έκανε αισθητή την παρουσία της (35-26, 15’). Οι «πράσινοι», όμως συνέχισαν να είναι αποτελεσματικοί και με μπροστάρηδες τους Αντετοκούνμπο και Καλάθη ανέβασαν τη διαφορά (40-26, 18’). Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε ιδανικά για το «τριφύλλι», το οποίο βρήκε λύσεις από Σίνγκλετον και Καλάθη για το 46-27.

Με την ίδια διάθεση και την ίδια ενέργεια μπήκε ο Παναθηναϊκός και στο δεύτερο ημίχρονο. Τα διαδοχικά τρίποντα από Σίνγκλετον και Ντένμον ανέβασαν ακόμα περισσότερο το «πράσινο» προβάδισμα (57-31, 23’). Η Χίμκι προσπάθησε να μαζέψει τη διαφορά, με Άντερσον και Σβεντ, όμως ο Παναθηναϊκός είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα (65-45, 27’). Ο Νικ καλάθης συνέχισε να σκοράρει και η διαφορά έφτασε στο +23 (72-49) στο φινάλε της τρίτης περιόδου.

Το παιχνίδι βρισκόταν στα μέτρα του Παναθηναϊκού, με τη διαφορά να αυξάνεται στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου (76-49, 32’). Η Χίμκι πίεσε και χάρη σε επί μέρους 9-0 μείωσε (76-58, 34’). Οι «πράσινοι» διατήρησαν τον έλεγχο στα δικά τους μέτρα και χάρη σε Ρίβερς και Γκιστ διατήρησαν τη διαφορά στα δικά τους επίπεδα (84-60, 37’). Μέχρι το φινάλε του αγώνα δεν άλλαξε απολύτως τίποτα, με τον Παναθηναϊκό να φτάνει σε πολύ άνετη νίκη με 93-65.

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/309770-Exasteros-gia-philema-ekane-te-CHimki-gia-lypese-Daimonismenos-Ntenmon-me-7-triponta ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...