Εξέλιξη σοκ στην υπόθεση Λεμπιδάκη: Ποιος ο ρόλος ανήλικης στην ομηρία του επιχειρηματία

Εξέλιξη σοκ στην υπόθεση Λεμπιδάκη: Ποιος ο ρόλος ανήλικης στην ομηρία του επιχειρηματία

Εξέλιξη σοκ στην απαγωγή Λεμπιδάκη: Ποιος ο ρόλος ανήλικης στην ομηρία του επιχειρηματία

Πώς η αστυνομία παγίδευσε τους απαγωγείς – Οκτώ συλλήψεις

Απελευθερώθηκε, έπειτα από έφοδο της αστυνομίας, ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης, ο οποίος για έξι μήνες παρέμεινε όμηρος των απαγωγέων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, απελευθερώθηκε ύστερα από έφοδο που έκανε η Αστυνομία, σε χώρο σε περιοχή του νομού Ρεθύμνου.

Σοκ ωστόσο, προκαλούν οι λεπτομέρειες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, τόσο για τις συνθήκες υπό τις οποίες κρατούνταν όμηρος ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, όσο και για το τι αντίκρισαν οι αστυνομικοί όταν έκαναν έφοδο με θερμικές κάμερες στη μάντρα στο Ρέθυμνο όπου κρατούνταν.

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης βρέθηκε δεμένος, καλά στην υγεία του, ωστόσο φανερά αδυνατισμένος.

Κατά την έφοδο της αστυνομίας στην μάντρα ο ίδιος δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει ότι το θρίλερ της απαγωγής του έλαβε τέλος και έκλαιγε με λυγμούς.

Ο ίδιος μάλιστα φέρεται να είπε στους αστυνομικούς, «Σας ευχαριστώ. Δεν το πιστεύω πώς με σώσατε».

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί οκτώ άτομα, μεταξύ των οποίων ο ιδιοκτήτης της μάντρας, ο οποίος βρισκόταν στο ισόγειο και ένα ακόμη άτομο που εντοπίστηκε στον πρώτο όροφο και είχε αναλάβει τη φύλαξη Λεμπιδάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 17χρονη κόρη ενός εκ των οκτώ συλληφθέντων, φέρεται να εμπλέκεται στην απαγωγή του Κρητικού επιχειρηματία.

Η ίδια φέρεται να έφτιαχνε το usb, το οποίο χρησιμοποιούσαν οι απαγωγείς για να επικοινωνούν με την οικογένεια του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη και άλλων ατόμων που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Πώς η αστυνομία παγίδευσε τους απαγωγείς

Εδώ και αρκετό καιρό η αστυνομία είχε εντοπίσει τον χώρο όπου οι απαγωγείς κρατούσαν όμηρο τον Μιχάλη Λεμπιδάκη και περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να προχωρήσουν στην επιχείρηση απελευθέρωσής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive, όλο το προηγούμενο διάστημα οι αστυνομικοί σάρωσαν το εσωτερικό του χώρου με θερμικές κάμερες και στη συνέχεια τον παγίδευσαν με μικροκάμερες, για να έχουν ακριβή εικόνα της θέσης του ομήρου και των απαγωγέων που τον κρατούσαν.
Είναι μία από τις σπάνιες φορές που γίνεται απελευθέρωση ομήρου χωρίς να έχουν δοθεί λύτρα.

Οι πρώτες δηλώσεις του επιχειρηματία

«Ευχαριστώ τον αστυνομικό διευθυντή και τους άλλους αστυνομικούς της Κρήτης που έκαναν τη δουλειά τους με ακρίβεια και μυστικότητα», δήλωσε ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης μετά την απελευθέρωσή του, όπως αναφέρει το neakriti.

Οι πρώτες δηλώσεις του πατέρα του Μιχάλη Λεμπιδάκη

«Το ευχαριστώ είναι λίγο για όλους όσοι συνέβαλαν», δήλωσε ανακουφισμένος μετά την πολύμηνη περιπέτεια που πέρασε η οικογένειά του, ο πατέρας του Μιχάλη Λεμπιδάκη, Ιωάννης.

Ο Ιωάννης Λεμπιδάκης μίλησε συγκινημένος και ανακουφισμένος από την απελευθέρωση του γιου του, στο cretalive.

Η μάντρα στην οποία κρατούσαν τον Μιχάλη Λεμπιδάκη

Το χρονικό της απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης απήχθη το απόγευμα της 30ής Μαρτίου. Το αυτοκίνητο του επιχειρηματία βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε επαρχιακό δρόμο, ενώ σε απόσταση μερικών μόλις χιλιομέτρων είχαν εντοπιστεί καμένα και δύο Ι.Χ. που είχαν χρησιμοποιήσει οι απαγωγείς. Ένα αγροτικό, με το οποίο είχαν κλείσει τον δρόμο στον επιχειρηματία και ένα επιβατικό, με το οποίο οι απαγωγείς και το θύμα τους είχαν αρχικά απομακρυνθεί από το σημείο.

Το διάστημα που ακολούθησε, οι απαγωγείς πραγματοποίησαν αραιές επικοινωνίες με τον αδελφό του απαχθέντος, αξιώνοντας, αρχικά, λύτρα 100 εκατομμυρίων ευρώ, σε «μικρά» χαρτονομίσματα, για να απελευθερώσουν τον επιχειρηματία.

Οι επικοινωνίες γίνονταν μέσω γραπτών μηνυμάτων ούτως ώστε η αστυνομία να μην μπορέσει να ταυτοποιήσει τους δράστες μέσω τεχνολογίας αναγνώρισης φωνής.

Στη συνέχεια, οι αξιώσεις των απαγωγέων φέρονται να μειώθηκαν, παραμένοντας ωστόσο σε επίπεδα που η οικογένεια Λεμπιδάκη αδυνατούσε να ικανοποιήσει.

Πώς αντέδρασαν οι εργαζόμενοι του Λεμπιδάκη στην είδηση της απελευθέρωσης του επιχειρηματία

Λίγο πριν διαρρεύσει η είδηση της απελευθέρωσης, οι εργαζόμενοι κλήθηκαν από στελέχη της διοίκησης του εργοστασίου του Λεμπιδάκη προκειμένου να ενημερωθούν για το αίσιο τέλος της περιπέτειας του επιχειρηματία.

Σύμφωνα με το neakriti, το άκουσμα της είδησης προκάλεσε κύματα χαράς και ενθουσιασμού στους υπαλλήλους, οι οποίοι και οι ίδιοι δεν πίστευαν ότι μετά από 186 μέρες αγωνίας, ο Μιχάλης Λεμπιδάκης ήταν μακριά πλέον από τους απαγωγείς του.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/303560-Symbainei-tora-Apeleytherotheke-o-epicheirematias-Michales-Lepid ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...