Εξαπατούσαν τους πολίτες προσποιούμενοι τους υποψήφιους αγοραστές σκαφών, φορτηγών ακόμη και κλιματιστικών

Παρασκευή 15/07/2016 – 17:57

Τέλος στη δράση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας εξαπατούσαν πολίτες, έβαλε η ΕΛ.ΑΣ.

Συγκεκριμένα οι δράστες εμφανίζονταν στα υποψήφια θύματα τους ως αγοραστές αντικειμένων  μεγάλης αξίας, όπως σκάφη, κλιματιστικά ακόμη και φορτηγά, τα οποία αναρτώνταν στο διαδίκτυο.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο έλληνες ηλικίας  37 και 45 ετών και έναν 36χρονο Αλβανό, σε επιχειρήσεις που έγιναν στην Ελευσίνα και τα Μέγαρα.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της πλαστογραφίας και της απάτης καθώς και για παράβαση των νόμων περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Οι συλληφθέντες είχαν ξεκινήσει τη δράση τους από τις αρχές του προηγούμενου μήνα, δηλαδή αρχές Ιουνίου.

Αφού έβρισκαν τις αγγελίες που τους ενδιέφεραν ,  επικοινωνούσαν στη συνέχεια τηλεφωνικά με τους πωλητές, στους οποίους συστήνονταν με ψευδή στοιχεία, με τους οποίους  συμφωνούσαν για την αγορά των προς πώληση αντικειμένων, πείθοντάς τους ότι θα εμβάσουν το τίμημα για την αγορά, μέσω τραπεζικής κατάθεσης. Για να γίνουν ακόμα πιο πιστικοί  έστελναν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πλαστά αποδεικτικά καταθέσεων, παραπλανώντας με αυτόν τον τρόπο τους πωλητές, για την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί 3 περιπτώσεις ενώ το οικονομικό όφελος που αποκόμισαν ανέρχεται στις  16.300 ευρώ.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...