Εξεταστική για τα δάνεια των κομμάτων και των καναλιών

Εξεταστική για τα δάνεια των κομμάτων και των καναλιών

Κατηγορία

phpanos
Τετάρτη 30/03/2016 – 17:00

Εφημερίδα, Πρωτοσέλιδο

ΟΡΓΙΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ Ο ΑΛΕΞΗΣ

ΜΑΣ ΦΛΟΜΩΣΕ ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΡΟΛΟΓΙΑ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ

ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει τις ευθύνες για τα θαλασσοδάνεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που φτάνουν στο ιλιγγιώδες ποσό των τετρακοσίων εκατομμυρίων ευρώ, για τα δάνεια των καναλιών προς τις τράπεζες εξήγγειλε χθες στη διάρκεια της προ ημερησίας συζήτησης στη Βουλή για τη διαφθορά, τη δικαιοσύνη και τη διαπλοκή ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Στο μικροσκόπιο της Εξεταστικής Επιτροπής, η οποία θα εκδώσει το πόρισμα μέσα σε αυστηρό χρονοδιάγραμμα δυο μηνών, θα βρεθεί η νυχτερινή τροπολογία της ντροπής που πέρασε η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, σύμφωνα με την οποία απαλλάσσονται από ποινικές ευθύνες οι διοικήσεις και τα τραπεζικά στελέχη που χορήγησαν χωρίς καμία εμπράγματη εγγύηση τα δάνεια στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.

Η Επιτροπή θα εξετάσει επίσης τα τεράστια ποσά που άρπαξαν οι βαρόνοι της διαπλοκής και οι νταβατζήδες των Μέσων Ενημέρωσης από τις τράπεζες και τα οποία αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τα σημερινά χρεοκοπημένα κανάλια και τα εκδοτικά συγκροτήματα.

Ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε χθες αποφασισμένος να επιβάλλει το νόμο και την τάξη, πατάσσοντας την κλεπτοκρατία που είχε στήσει η διαπλοκή και το παλιό πολιτικό σύστημα. Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε με ονόματα και διευθύνσεις στις παρεμβάσεις του παλιού πολιτικού συστήματος υπέρ της διαπλοκής και των συμφερόντων απαριθμώντας 13 φωτογραφικές τροπολογίες με τις οποίες απάλλασσαν από ποινικές ευθύνες και πρόστιμα τους μεγαλόσχημους παράγοντες του πολιτικού συστήματος, αλλά και επιχειρηματικά συμφέροντα.

Επιτέθηκε με δριμύτητα κατά της ΝΔ και ειδικά κατά της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, που έγιναν τα μεγαλύτερα όργια σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος. Τα πυρά του Πρωθυπουργού δέχθηκε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το γιγαντιαίο σκάνδαλο της Ζήμενς. Δεσμεύθηκε ότι θα αναθεωρήσει τη συμφωνία που είχε κάνει το ελληνικό δημόσιο με το γερμανικό κολοσσό ζητώντας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να βοηθήσει επειδή έχει πολλές και χρήσιμες γνωριμίες με το σύστημα Χριστοφοράκου…

Στη διάρκεια της ομιλίας του υπερασπίστηκε με απόλυτο τρόπο τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ο οποίος βρίσκεται στο στόχαστρο ισχυρών επιχειρηματικών συμφερόντων της διαπλοκής και του παλιού πολιτικού συστήματος που καταρρέει.

Αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει πάρει ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος προκειμένου να διερευνηθούν απ’ τη Δικαιοσύνη μεγάλες υποθέσεις δημόσιου συμφέροντος, τις οποίες κάποιοι επιχείρησαν να συγκαλύψουν.

Αντίθετα με τον Πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέφυγε να μπει στην ουσία της συζήτησης αντιλαμβανόμενος ότι κινδύνευε με στραπάτσο και διασυρμό, αφού έπρεπε να απολογηθεί για σκανδαλώδεις υποθέσεις, στις οποίες εμπλέκονταν το δίδυμο Σαμαρά-Βενιζέλου. Γι’ αυτό προτίμησε να μεταθέσει τη συζήτηση σε άσχετα θέματα, όπως το προσφυγικό, η δημόσια διοίκηση και η οικονομία.

Βέβαια για μια ακόμα φορά υπερασπίστηκε τη διαπλοκή διατυπώνοντας τη θέση του για διατήρηση του σημερινού καθεστώτος ανομίας στα κανάλια. Για να προστατέψει τους νταβατζήδες της ενημέρωσης δέχτηκε ακόμα και τη θεσμοθέτηση απεριόριστου αριθμού τηλεοπτικών αδειών. Ο Πρόεδρος της ΝΔ για να συσπειρώσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του έφτασε σε σημείο να ζητήσει την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα και τη διενέργεια εκλογών. Πρόκειται για μια πρόταση που σκόρπισε το γέλιο στα βουλευτικά έδρανα.

Απ’ την πλευρά της η Φώφη Γεννηματά για μια ακόμα φορά εμφανίστηκε στη Βουλή χωρίς να διατυπώσει καμιά πρόταση και αναφέρθηκε γενικά και αόριστα σε διάφορες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ σε ζητήματα ανεξάρτητων αρχών και Δικαιοσύνης.

Ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής κατήγγειλε δικαστική σκευωρία που, όπως είπε, είχε στόχο την προφυλάκιση του ίδιου και βουλευτών της Χρυσής Αυγής και για μια ακόμα φορά κατήγγειλε τον εισαγγελέα εφετών Ισίδωρο Ντογιάκο. Απαρίθμησε επίσης ιστορικά στελέχη της ΝΔ που είχαν συνεργαστεί με τις κατοχικές δυνάμεις.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...