Επέστρεψε η ελληνική αποστολή από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες

Νωρίς το απόγευμα επέστρεψε στην Αθήνα με 13 μετάλλια στις αποσκευές της η ελληνική αποστολή που συμμετείχε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Με εμφανή ικανοποίηση από την επιτυχημένη παρουσία, οι Έλληνες Παραολυμπιονίκες υποσχέθηκαν ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια και περισσότερες διακρίσεις στο μέλλον.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργος Φουντουλάκης, δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ: «Οι επιτυχίες των αθλητών ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Πήραμε 13 μετάλλια, πέντε χρυσά, καταρρίψαμε παγκόσμια και παραολυμπιακά ρεκόρ, ενώ χάσαμε και κάποια μετάλλια για λίγο. Υπήρχε ένα οικογενειακό κλίμα, οι αθλητές συμπαραστέκονταν ο ένας στον άλλον και με την άμιλλα αυτή καταφέραμε να φτάσουμε εκεί που φτάσαμε. Ολοι μου λένε ότι θα ξεκινήσουν αμέσως την προετοιμασία τους για το Τόκιο. Στόχος μας είναι να δώσουμε κάτι παραπάνω στους αθλητρές, μαζί με την Πολιτεία και τους χορηγούς, ώστε να πετύχουν τους στόχους που έχουν θέσει».

Ο «χρυσός» Παραολυμπιονίκης της κολύμβησης, Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, επισήμανε: «Θα μου μείνει αξέχαστη η πρώτη συμμετοχή μου, αφού κατάφερα να κατακτήσω το χρυσό μετάλλιο. Τώρα το πιο δύσκολο είναι να κρατηθώ εκεί που είμαι. Τώρα λίγη ξεκούραση και μετά ξανά στο κλίμα, γιατί η χρονιά που έρχεται έχει Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ο συναγωνισμός είναι στο ίδιο επίπεδο με τους Ολυμπιακούς Αγώνες» κατέληξε ο 17χρονος κολυμβητής.

Ο Δημήτρης Μπακοχρήστος, ο οποίος ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στην άρση βαρών σε πάγκο, ανέφερε από την πλευρά του: «Ηταν ένας δύσκολος αγώνας, γιατί είχα κι έναν τραυματισμό, αλλά το παλέψαμε πολύ με τον προπονητή μου και καταφέραμε να κατακτήσουμε το χάλκινο μετάλλιο. Κάναμε μεγάλη προετοιμασία, δώσαμε τα πάντα για να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...