Επίθεση Άκη στον Ζήγρα: «Προσπαθεί να επηρεάσει την απόφαση του Εφετείου»

Επίθεση Άκη στον Ζήγρα: «Προσπαθεί να επηρεάσει την απόφαση του Εφετείου»

Σκληρή επίθεση στον Νίκο Ζήγρα εξαπέλυσε χθες ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος με αφορμή τις αμετάκλητες αποφάσεις των Ελβετικών Δικαστηρίων , οι οποίες υιοθετούν τις καταγγελίες Ζήγρα πως έχει εισπράξει μίζες 80 εκατομμυρίων δολαρίων. Πρόκειται για δύο αμετάκλητες αποφάσεις της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας της Βέρνης που αποφαίνονται ότι τα χρήματα προέρχονται από μίζες εξοπλιστικών . Οι δικαστικές αποφάσεις , υιοθετούν ουσιαστικά τους ισχυρισμούς του εξαδέλφου του Νίκου Ζήγρα και δέχονται οριστικά ότι το ποσό των 80 εκατ. δολαρίων (66,8 εκατ. ευρώ) που διακινήθηκε σε ελβετικές τράπεζες προέρχεται από μίζες για την υπογραφή εξοπλιστικών προγραμμάτων και ανήκει αποκλειστικά και μόνο στον πρώην υπουργό Άμυνας του ΠΑΣΟΚ. Όπως λέει ο κ. Τσοχατζόπουλος:

«Με τη λήξη της ακροαματικής διαδικασίας και ενόψει αναμονής έκδοσης της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ο γνωστός, συνειδητός, ψεύτης και σκευωρός, ΝΙΚΟΣ ΖΗΓΡΑΣ, προσπάθησε για ακόμη μια φορά, να ¨κατασκευάσει¨ ψευδείς εντυπώσεις και να με ενοχοποιήσει, με στόχο να επηρεάσει την απόφαση του Δικαστηρίου.

Ενώ, είναι αυτός ο ίδιος κατηγορούμενος ενώπιον των Ελβετικών αρχών για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, για δικούς του τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία, επιχείρησε να φορτώσει για μια ακόμη φορά τις ανομίες του σε μένα. Άλλωστε, καθ’ υπόδειξη του, οι Ελβετικές Εισαγγελικές Αρχές αποδέχτηκαν τις δηλώσεις και τις καταθέσεις του, χωρίς κανέναν έλεγχο και δικαστική έρευνα.

Υπενθυμίζω όμως, όπως πολλάκις δήλωσα, ενώπιον των Ελληνικών και Ελβετικών Δικαστικών Αρχών, που εκλήθην ως μάρτυρας, ότι ουδέποτε είχα τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό, ούτε και καμία σχέση, τόσο εγώ όσο και η γυναίκα μου με τους λογαριασμούς του ΖΗΓΡΑ.

Ο μόνος λόγος για τον οποίο κατηγορήθηκα και καταδικάστηκα είναι οι πολιτικές επιλογές μου στην υπηρεσία του εθνικού συμφέροντος της Ελλάδας, στον τομέα της ενέργειας, της ασφάλειας, των εξοπλισμών, της άμυνας και της οικονομίας, που ενόχλησαν πολλούς στα γεωενεργειακά, γεωπολιτικά και οικονομικά συμφέροντα τους».

Υπενθυμίζεται πως :

-Η πρώτη απόφαση της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας της Βέρνης εκδόθηκε στις 21 Αυγούστου του 2017 και δέχεται ότι ο Νίκος Ζήγρας διακίνησε για λογαριασμό του Άκη Τσοχατζόπουλου, μέσω δύο τραπεζικών λογαριασμών που άνοιξε στη Morgan Stanley, 39,5 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την απόφαση, ο Νίκος Ζήγρας αρχικά δήλωσε ότι θα κατέθετε στον νέο του λογαριασμό το ποσό των 5 εκατ. δολαρίων, στη συνέχεια όμως, «κατά το διάστημα από το 1999 έως το 2001, προέβη σε καταθέσεις μέσω πολλαπλών επιταγών, ύψους 47 εκατ. δολαρίων (39,5 εκατ. ευρώ)». Κατά τους Ελβετούς δικαστές, όμως, τα παραπάνω ποσά «δεν ανήκαν στην περιουσία του Ζήγρα, αλλά προέρχονταν αποδεδειγμένα από τη ρωσική εταιρεία Antey, η οποία τέλη της δεκαετίας του 1990 είχε λάβει από τον τότε Έλληνα υπουργό Αμυνας Αθανάσιο-Απόστολο Τσοχατζόπουλο προμήθεια για την αποστολή των οπλικών συστημάτων Tor-M1 προς τον Ελληνικό Στρατό». Ως αντάλλαγμα η Antey, σύμφωνα με την απόφαση, «κατέβαλε στον Ακη Τσοχατζόπουλο αντίστοιχες δωροδοκίες»!

-Με τη δεύτερη απόφαση, η οποία εκδόθηκε στις 28 Αυγούστου, η ελβετική Δικαιοσύνη δέχεται ότι ο Ακης Τσοχατζόπουλος ελάμβανε όλες τις αποφάσεις για τη διακίνηση των χρημάτων και έδινε εντολές ή εμφανιζόταν ακόμη και ο ίδιος στις ελβετικές τράπεζες. Άλλωστε ο πρώην υπουργός, όπως προκύπτει από έγγραφα της ελληνικής Δικαιοσύνης, είχε ταξιδέψει με διαβατήριο του Νίκου Ζήγρα στην Ελβετία, το οποίο σημειωτέον είχε κλαπεί, για να πραγματοποιήσει τραπεζικές συναλλαγές στο όνομά του. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην απόφαση, κατά το άνοιγμα του πρώτου λογαριασμού από τον Ζήγρα στη Morgan Stanley το 1999, ο αρμόδιος τραπεζικός σύμβουλος ήταν ενημερωμένος για το ότι πραγματικός δικαιούχος των περιουσιακών στοιχείων θα είναι ο Ακης Τσοχατζόπουλος. Για τη συμπεριφορά του αυτή μάλιστα ο εν λόγω τραπεζικός σύμβουλος έκανε έναν χρόνο φυλακή στην Ελβετία.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/302293-Epithese-Ake-ston-Zegra-Prospathei-na-epereasei-ten-apophase-toy-Epheteioy ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...