Επίθεση Παππά στον Στουρνάρα και τους νταβατζήδες της ενημέρωσης

Παρασκευή 01/07/2016 – 16:43Νίκος Παππάς«ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΑΠΠΑ ΣΤΟΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ»
Σφοδρή επίθεση κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα και των νταβατζήδων καναλαρχών εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς σε συζήτηση για τις τηλεοπτικές άδειες και τα θαλασσοδάνεια των ΜΜΕ.
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Αχαΐας, Νίκου Νικολόπουλου, ο κ. Παππάς εξαπέλυσε πυρά κατά του διοικητή της ΤτΕ για το ζήτημα του ελέγχου στα τραπεζικά δάνεια σε επιχειρήσεις ΜΜΕ, λέγοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση με πρωτοβουλία της, παρότι υπήρχε η έκθεση της ΤτΕ, ζήτησε να συσταθεί η εξεταστική επιτροπή για να υπάρξει ένα δεύτερο μάτι.
1
«Το δεύτερο μάτι δεν κάνει κακό να υπάρχει σε τέτοιες περιπτώσεις» τόνισε με νόημα και πρόσθεσε: «Η σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής, για τις δανειοδοτήσεις μέσων ενημέρωσης υπήρξε πρωτοβουλία της κυβέρνησης παρ’ ότι υπήρχε έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας. Ένας καχύποπτος θα μπορούσε να συνδέσει την προηγούμενη ιδιότητα του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, ο οποίος ήταν υπουργός της κυβέρνησης του κ. Σαμαρά, η οποία πολιτεύτηκε με συγκεκριμένο τρόπο».
Αναφερόμενος, στον τρόπο που λειτουργούσαν τα κανάλια της διαπλοκής είπε: «Δεν ήταν ατύχημα. Ήταν ο τρόπος ζωής στην Ελλάδα. Φθάσαμε στο σημείο ο διευθυντής ομίλου που μετέχει στο MEGA να ζητά από τους ιδιοκτήτες των άλλων δύο ομίλων που μετέχουν να βάλουν χρήματα γιατί απέκτησαν ισχύ και χρήμα» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Είναι δημόσια παραδοχή. Σοκαριστική νομίζω» συμπλήρωσε. 
Παράλληλα, διευκρίνισε για τις τηλεοπτικές άδειες ότι οι «διαδικασίες είναι αντικειμενικές και προβλέπεται ότι δικαίωμα υποβολής συμμετοχής έχουν σχήματα που τα φυσικά τους πρόσωπα ή οι νομικοί τους εκπρόσωποι, μεταξύ άλλων, δεν έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα για συγκεκριμένα αδικήματα όπως το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος».
 
Στην ερώτησή του ο κ. Νικολόπουλος, εξέφραζε φόβους ότι με την απονομή των νέων τηλεοπτικών αδειών μπορεί να ξαναγίνουν καναλάρχες, επιχειρηματίες των οποίων έχουν δεσμευτεί οι λογαριασμοί, έχουν ασκηθεί εναντίον τους ποινικές διώξεις για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ζήτησε, επίσης, να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να εμφανιστούν στον διαγωνισμό “αχυράνθρωποι”, όπως τους χαρακτήρισε, καθώς και «εκτός από ασφαλιστική ενημερότητα να υπάρχει και πρόβλεψη και τραπεζικής ενημερότητας “όχι με υπογραφή πρόθυμων που δεν διστάζουν να ψευδομαρτυρήσουν”».
«Ελπίζω να μην επιτρέψετε να ξαναδημιουργηθούν αυτοκρατορίες με στρουμφάκια» είπε ο κ. Νικολόπουλος, απευθυνόμενος στον υπουργό Επικρατείας.
Ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος ζήτησε χαρακτηριστικά από την κυβέρνηση «να μην συνθηκολογήσετε, να μην επιτρέψετε να βρεθούν ξανά με άδειες οι διάφοροι Αλαφούζοι, Κοντομηνάδες, Ψυχάρηδες, Μπομπολαίοι» και «να μην ξαναγίνουν καναλάρχες οι κλέφτες και οι απατεώνες».
 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...