Επίθεση Ποταμιού στην κυβέρνηση για τα κανάλια

Την άποψη ότι το κράτος θα μπορούσε να βγάλει περισσότερα χρήματα αν άνοιγε την τηλεοπτική αγορά εκφράζει με ανακοίνωσή του το Ποτάμι, καλώντας ταυτόχρονα τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, να προσδιορίσει σε ποια άλλη δημοκρατική χώρα απαγορεύεται να εκπέμπουν περισσότερα από τέσσερα κανάλια.

«Ο κ. Παππάς αντί να προσπαθεί να πείσει ξένους δημοσιογράφους γιατί κλείνει κανάλια που λειτουργούν εδώ και δεκαετίες, πρέπει να απαντήσει στο μεγάλο ερώτημα: Σε ποια άλλη δημοκρατική χώρα του κόσμου απαγορεύεται να εκπέμπουν περισσότερα από 4 κανάλια; Γιατί για πρώτη φορά στην Ευρώπη μια κυβέρνηση περιορίζει τον αριθμό των καναλιών που εκπέμπουν;», αναφέρει το Ποτάμι στην ανακοίνωση του.

Ακόμα, το Ποτάμι υποστηρίζει στην ανακοίνωσή του ότι τα έσοδα για το κράτος θα μπορούσαν να είναι περισσότερα αν η τηλεοπτική αγορά άνοιγε, με περισσότερες άδειες, με την είσπραξη κάθε χρόνο ενός ποσοστού επί των τζίρων των καναλιών.

«Όλα αυτά βέβαια είναι ψηλά γράμματα για μια κυβέρνηση που θέλει να γίνει καθεστώς και να ελέγχει το τηλεοπτικό προϊόν παζαρεύοντας με λίγους παίχτες», καταλήγει η ανακοίνωση του Ποταμιού.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...