Επίθεση Ταλιμπάν σε σχολείο: 84 νεκροί και 500 όμηροι σε σχολείο στο Πακιστάν

Επίθεση Ταλιμπάν σε σχολείο: 84 νεκροί και 500 όμηροι σε σχολείο στο Πακιστάν
Ταλιμπάν επιτέθηκαν σε σχολείο στο βορειοδυτικό Πακιστάν, κρατώντας ομήρους μαθητές και δασκάλους σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για σχολείο που φοιτούν παιδιά στρατιωτικών και βρίσκεται στην πόλη Πεσαβάρ, περιοχή που πλήττεται συχνά από ισλαμιστικές επιθέσεις όπως αναφέρουν στρατιωτικοί και αστυνομικοί.

Την περιοχή έχουν περικυκλώσει ασθενοφόρα καθώς και πάνω από το σχολείο πετούν και αστυνομικά ελικόπτερα. Στο νοσοκομείο έχουν ήδη μεταφερθεί τα πτώματα τριών μαθητών και 30 τραυματιών, ωστόσο οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 85 νεκρούς.

Στρατιωτικοί που βρίσκονται στο επεισόδιο, μιλούν για 6 οπλισμένους άνδρες που έχουν υπό την ομηρία τους τουλάχιστον 500 μαθητές και δασκάλους. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια εξετάσεων και στόχος δεν είναι τα παιδιά, αλλά το στρατιωτικό προσωπικό, αποτελώντας πράξη εκδίκησης, για επίθεση από τον στρατό κατά των Ταλιμπάν, τον περασμένο Ιούνιο.

Ο απολογισμός των θυμάτων μέχρι τώρα, είναι τουλάχιστον 20 νεκροί και 40 τραυματίες και ενδέχεται να αυξάνεται διαρκώς, σύμφωνα με επίσημη πηγή από το νοσοκομείο του Πακιστάν.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...