Επίθεση Τσίπρα σε βιομήχανους

Επίθεση Τσίπρα σε βιομήχανους

Σφοδρή επίθεση στους Βιομήχανους εξαπέλυσε από τη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας, καταλογίζοντάς τους αμιγώς πολιτικά κίνητρα στις παρεμβάσεις τους, οι οποίες όπως είπε, δεν έχουν καμία σχέση με τις ειλικρινείς αγωνίες της ελληνικής κοινωνίας.  Αμφίβολο το ποιες δυνάμεις εκπροσωπεί ο ΣΕΒ, είπε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση προς το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών. Με τον  Σύνδεσμο να έχει συνταχτεί εμφανώς με τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Πρωθυπουργός, προχώρησε σε σφοδρή επίθεση εναντίον του, για τις τοποθετήσεις του αναφορικά με τα εργασιακά αλλά και τα ψηφισμένα μέτρα περικοπών σε συντάξεις και αφορολόγητο. Με την χώρα να δίνει μάχη για την έξοδο από τις αλυσίδες των μνημονίων, οι Βιομήχανοι συντάχτηκαν με την αξιωματική αντιπολίτευση, ανοίγοντας ένα δεύτερο εσωτερικό μέτωπο, αμφισβητώντας κάθε επιτυχία, ακόμα και αν την αναγνώριζαν οι αγορές και οι ίδιοι οι δανειστές.

Όμως ο Πρωθυπουργός στην τοποθέτησή του ήταν ενωτικός. Με αφορμή τη συμφωνία του Eurogroup, ο Αλέξης Τσίπρας  κάλεσε «το σύνολο των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου, να συστρατευτούν στο σχέδιο μας για την έξοδο από την κρίση». Τόνισε τη σημασία της ευνοϊκής και ιστορικής συγκυρίας για την χώρα και ζήτησε «τώρα που το σχέδιό μας αποδίδει καρπούς, Οι παραγωγικές δυνάμεις του τόπου να ενώσουμε τις προσπάθειές μας για να ξαναστήσουμε τη χώρα στα πόδια της. Ο καθένας με τον τρόπο που μπορεί να προσφέρει, από το μετερίζι στο οποίο βρίσκεται».

Σε αυτό το σημείο, ο κ. Τσίπρας, τόνισε πως «ακούω με μεγάλη προσοχή και ενδιαφέρον τις θέσεις, τις προτάσεις αλλά και τις ανησυχίες που διατυπώνει ο επιχειρηματικός κόσμος της Βόρειας Ελλάδας και ο Σύνδεσμος σας. Δυστυχώς, δεν ισχύει το ίδιο πάντα για με την ηγεσία του ΣΕΒ. Η οποία ενώ είναι εξαιρετικά αμφίβολο ποιες ακριβώς παραγωγικές δυνάμεις εκπροσωπεί, είναι βέβαιο ότι τα κίνητρα της είναι αμιγώς πολιτικά. Και δεν έχουν καμία σχέση με τις ειλικρινές αγωνίες τόσο του επιχειρηματικού κόσμου όσο και της ελληνικής κοινωνίας».

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, «επειδή είναι μια πρακτική που δε συμβαίνει για πρώτη φορά, το έκανε θυμίζω και την περίοδο της διαπραγμάτευσης για τα εργασιακά, θα συμβούλευα λοιπόν, την ηγεσία του ΣΕΒ, να μην εκτίθεται και να πάρει παράδειγμα από τη δική σας στάση. Το λέω γιατί χρειάζεται να κρατάμε στάση ευθύνης που συνοδεύεται από διάθεση ουσιαστικής συμβολής στην ανάκαμψη της χώρας».

 Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «αυτό αποδείχθηκε και από την πρόσφατη έκθεση του,  στην οποία ουσιαστικά επιχειρεί να παρέμβει στη δημόσια συζήτηση για τα μέτρα του 19 και του 20 δίνοντας σήμα αναγκαιότητας εφαρμογής τους, ανεξάρτητα από το αν πιάνουμε τους στόχους ή όχι». Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε, ότι «είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον το γεγονός ότι ο ΣΕΒ έρχεται σχεδόν πάντα να υπερθεματίσει για κάθε αντικοινωνικό και αντιαναπτυξιακό μέτρο, εν προκειμένω για τη περικοπή συντάξεων».

 Στο ίδιο πλαίσιο, συνέχισε λέγοντας ότι «σπεύδοντας τούτη τη φορά να υπερασπιστεί και τη θέση που δημόσια διατύπωσε η αξιωματική αντιπολίτευση, επιπλήττοντας μάλιστα και τον Επίτροπο Μοσκοβισί που μίλησε για μη ανελαστικές υποχρεώσεις που μπορούμε να επανεξετάσουμε όταν έρθει η ώρα (…) και επειδή είναι μια πρακτική που δεν συμβαίνει για πρώτη φορά, το έκανε θυμίζω και την περίοδο της διαπραγμάτευσης για τα εργασιακά, θα συμβούλευα λοιπόν, την ηγεσία του ΣΕΒ, να πάψει να εκτίθεται».

Όπως υποστήριξε «αυτό αποδείχθηκε και από την πρόσφατη έκθεση του, στην οποία ουσιαστικά επιχειρεί να παρέμβει στη δημόσια συζήτηση για τα περιβόητα μέτρα του 2019 και του 2020 δίνοντας σήμα αναγκαιότητας εφαρμογής τους, ανεξάρτητα από το αν πιάνουμε τους στόχους ή όχι. Και είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον το γεγονός, ότι ο ΣΕΒ έρχεται σχεδόν πάντα να υπερθεματίσει για κάθε αντικοινωνικό και αντιαναπτυξιακό μέτρο, εν προκειμένω για μια ακόμα περικοπή συντάξεων. Σπεύδοντας τούτη τη φορά να υπερασπιστεί και τη θέση που δημόσια διατύπωσε η αξιωματική αντιπολίτευση, επιπλήττοντας μάλιστα και τον Επίτροπο Μοσκοβισί που μίλησε για μη ανελαστικές υποχρεώσεις που μπορούμε να επανεξετάσουμε όταν έρθει η ώρα».

«Αθλια πολιτική προπαγάνδα» για τη συμφωνία με τα πΓΔΜ! Πολιτικά παιχνίδια πάνω στις ευαισθησίες των βορειοελλαδιτών! Ο Πρωθυπουργός, αναφέρθηκε στις ευκαιρίες που διανοίγονται για τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας, από την προώθηση της κοινά αποδεκτής λύσης με την ΠΓΔΜ. «Αναγνωρίζω και σέβομαι τις ευαισθησίες των πολιτών, ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα, για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ. Αλλά δεν μπορώ να επιτρέψω πάνω σε αυτές τις ευαισθησίες, να γίνονται σκόπιμες παραποιήσεις και μια άθλια πολιτική προπαγάνδα πολιτικής και μικροκομματικής σκοπιμότητας που σε τελική ανάλυση υπονομεύει το εθνικό συμφέρον», δήλωσε για να συμπληρώσει ότι και «χωρίς να παρεκκλίνουμε από την εθνική γραμμή, αδράξαμε μια ιστορική ευκαιρία να επιλύσουμε ένα ζήτημα που δυσχέραινε τις σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών σε πολλά επίπεδα».
Σε άλλη περίπτωση, «αν επιλέγαμε να αφήσουμε να πάει χαμένη η ιστορική ευκαιρία για επίλυση τώρα, ήταν εμείς να συνεχίσουμε να τους αποκαλούμε «Πρώην Γιουγκοσλαβική» δε, «Δημοκρατία της Μακεδονίας» όμως μεν κι όλος ο υπόλοιπος κόσμος να τους αναγνωρίζει ως «Μακεδονία» σκέτο, χωρίς το πολιτικά ορθό και μακρόσυρτο ‘πρώην Γιουγκοσλαβική’».
Ο ίδιος, δήλωσε ότι ο κίνδυνος να τα χρησιμοποιεί η πΓΔΜ απετράπη, γιατί στη συμφωνία προβλέπεται η δημιουργία επιτροπής υπό τον ΟΗΕ, που θα λύσει οριστικά τα ζητήματα αυτά «προστατεύοντας την παραγωγή και τα προϊόντα της Μακεδονίας μας».
Στο σημείο αυτό επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνοντας ότι κάποιοι επιχειρούν να ψαρέψουν στα θολά νερά του λαϊκισμού και της πατριδοκαπηλίας, μεταβάλλοντας τις απόψεις που είχαν εκφράσει στο πρόσφατο παρελθόν. Ποντάρουν στη δημιουργία σύγχυσης πάνω στο νόημα των εννοιών nationality, που σημαίνει ιθαγένεια ενώ ethnicity, σημαίνει εθνικότητα και αυτό δεν υπάρχει πουθενά.
«Ομοίως και στο ζήτημα της γλώσσας τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Πρόκειται για σλαβική γλώσσα κυριλλικής καταγωγής και έτσι περιγράφεται στη διάσκεψη του ΟΗΕ ήδη από το 1977».
Αναφερόμενος και στην επιρροή της Τουρκίας, είπε ότι η πατριδοκαπηλία δεν τρέφει μόνο το διχασμό. Αλλά είναι και εθνικά επικίνδυνη γιατί εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς άλλων δυνάμεων στην περιοχή, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και αναφέρθηκε στα σοβαρά και διαχρονικά προβλήματα με την Τουρκία.
Η Ελλάδα θα συνεχίσει να εργάζεται για να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας και συνεργασίας αλλά, δεν πρόκειται να ανεχτεί προκλήσεις και παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων, ξεκαθάρισε και μιλώντας για τους δυο στρατιωτικούς χαρακτήρισε απαράδεκτο ηγετικά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης (σ.σ. Ντόρα Μπακογιάννη) «να παρίστανται στην ορκωμοσία του Τούρκου Προέδρου, χωρίς συνεννόηση με την ελληνική κυβέρνηση, τη στιγμή μάλιστα που αυτή έχει αποφασίσει να μην παραστεί».
Έφτασε η ώρα των επενδύσεων και των φοροελαφρύνσεων
Δίνουμε τη μάχη και αίρουμε διαρκώς εμπόδια ώστε να δημιουργούμε το κατάλληλο φιλικό περιβάλλον για την προσέλκυση επενδύσεων, τόνισε ο πρωθυπουργός συμπληρώνοντας ότι «επενδύσεις, πάνω απ’ όλα, σημαίνει θετική προσδοκία για το μέλλον». «Χρειαζόμαστε μια επενδυτική έκρηξη οριζόντια, σε όλους τους τομείς της οικονομίας, για να καλύψουμε γρήγορα το χαμένο έδαφος της πρωτοφανούς αποεπένδυσης που ζήσαμε στα χρόνια της ύφεσης», σημείωσε.
Ο Αλέξης Τσίπρας, τόνισε ότι τώρα πια μπορούμε να περάσουμε στην επόμενη φάση και να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στο ζήτημα της επίτευξης υψηλών ρυθμών ανάπτυξης, στην περαιτέρω μείωση της ανεργίας, στην αύξηση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων και στα μέσα που θα χρειαστούν για τους σκοπούς αυτούς.
Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό «σήμερα είμαστε σε θέση να κάνουμε φοροελαφρύνσεις, υπολογισμένα και με σχέδιο, όχι αποσπασματικά (…) Τα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας δείχνουν θετικό momentum», τόνισε και συμπλήρωσε ότι τώρα «μπορούμε πλέον και προχωρούμε με το δικό μας εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/336913-Epithese-Tsipra-se-biomechanoys ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...