Επίσκεψη Τίλερσον στο Πεκίνο – Στην ατζέντα, Βόρεια Κορέα και εμπόριο

Επίσκεψη Τίλερσον στο Πεκίνο – Στην ατζέντα, Βόρεια Κορέα και εμπόριο

Τίλερσον

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον, θα επισκεφτεί την Κίνα αυτή την εβδομάδα για συνομιλίες που θα περιλαμβάνουν την κρίση με το πυρηνικό και πυραυλικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας και το εμπόριο, ανακοίνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών.

 Το ταξίδι του Τίλερσον, από τις 28 Σεπτεμβρίου έως τις 30, θα προετοιμάσει το έδαφος για την επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ στην Κίνα τον Νοέμβριο, είπε η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Χέδερ Νόερτ.

 Η επίσκεψη του Τίλερσον έρχεται εν μέσω εντάσεων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και τη Βόρειας Κορέας, γείτονα και σύμμαχο της Κίνας, που δουλεύει για να αναπτύξει πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές ικανούς να φτάσουν τις ηπειρωτικές Ηνωμένες Πολιτείες.

 Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε τη Βόρεια Κορέα την Τρίτη, ότι οποιαδήποτε αμερικανική στρατιωτική επιλογή εναντίον της Βόρειας Κορέας θα ήταν «καταστροφική» για την Πιονγκγιάνγκ, αλλά είπε ότι η χρήση βίας δεν είναι η πρώτη επιλογή της Ουάσινγκτον. Η Κίνα έχει κάνει εκκλήσεις να επιστρέψουν σε διάλογο.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/302915-Episkepse-Tilerson-sto-Pekino-Sten-atzenta-Boreia-Korea-kai-emporio ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...