Επίσκεψη Τσίπρα στη Σερβία

Επίσκεψη Τσίπρα στη Σερβία
Ο  Αλέξης Τσίπρας στις αρχές του Μαίου θα επισκεφθεί τη Σερβίασύμφωνα με γνωστή εφημερίδα  του Βελιγραδίου.

Η επίσκεψη συμφωνήθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς με τον Έλληνα πρωθυπουργό, αναφέρει η εφημερίδα. Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς στην τακτική συνέντευξη Τύπου επιβεβαίωσε ότι τα υπουργεία Εξωτερικών των δύο χωρών έχουν ξεκινήσει τις διεργασίες για να προετοιμάσουν την επίσκεψη Τσίπρα στο Βελιγράδι.

Σύμφωνα με τη NOVOSTI «η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού θα πραγματοποιηθεί λίγο πριν ή λίγο μετά την επίσκεψή του στη Μόσχα όπου θα παραστεί στους εορτασμούς για τον τερματισμό του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου».

Στο ίδιο δημοσίευμα η εφημερίδα φιλοξενεί σχόλιο της διευθύντριας του σερβικού Κέντρου Εξωτερικής Πολιτικής, Αλεξάντρα Γιοκσίμοβιτς η οποία εκτιμά ότι «η επίσκεψη Τσίπρα στο Βελιγράδι θα βρεθεί κάτω από τους προβολείς των Βρυξελών διότι θα πραγματοποιηθεί την ίδια περίοδο με την επίσκεψη στη Μόσχα».

Η κ. Γιοκσίμοβιτς εκτιμά επίσης ότι «η Ελλάδα χρησιμοποιεί το φλερτ με τη Μόσχα για να ενισχύσει τη διαπραγματευτική της θέση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Επισημαίνει δε ότι «η Ελλάδα ως μέλος του ΝΑΤΟ έχει ιδιαίτερη βαρύτητα στην περιοχή και αναμένεται οι ΗΠΑ να πιέσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση για να ενισχυθεί η σταθερότητα της χώρας (σ.σ. Ελλάδας)».



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...