Επανέρχονται τα δελφίνια σε στρατιωτική υπηρεσία;

Επανέρχονται τα δελφίνια σε στρατιωτική υπηρεσία;

Κατηγορία

kchalkiadakis
Πέμπτη 10/03/2016 – 19:40

Επανέρχονται τα δελφίνια σε στρατιωτική υπηρεσία;

Συνιστά ένα από τα μεγαλύτερα ψυχροπολεμικά μυστικά (ή έναν από τους πιο ελκυστικούς αστικούς μύθους).

Τα δελφίνια μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε στρατιωτικές υπηρεσίες, και δη αυτές που αφορούν προφανώς τις υποβρύχιες επιχειρήσεις.

Είναι γνωστό ότι τα δελφίνια είναι από τα πιο εξελιγμένα θηλαστικά του πλανήτη, ενώ κάποιες ιδιότητες που έχουν, τους επιτρέπουν να αναγνωρίζουν αντικείμενα σε μεγάλη απόσταση κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ξένων Μέσων, οι Ρωσικές αρχές αναζητούν να ανακαλέσουν στην δράση πέντε δελφίνια, θυμίζοντας έντονα τις αντίστοιχες προσπάθειες που είχαν γίνει επί Σοβιετικής εποχής. Τα δελφίνια θα είναι δύο θυλυκά και τρία αρσενικά, με ηλικία μεταξύ δύο και πέντε ετών, με τέλεια δόντια και χωρίς προβλήματα υγείας.

Όπως αναφέρουν ρωσικά δημοσιεύματα, τα δελφίνια θα πρέπει να παραδοθούν πριν τον Αύγουστο στις αρχές της Σεβαστούπολης στην Κριμαία, όπου υπάρχει ένα κέντρο εκπαίδευσης ζώων για στρατιωτικούς σκοπούς από το 1965. Σ’ αυτή την βάση εκπαιδεύονται και παλαιότερα δελφίνια, όμως μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης η εγκατάσταση εγκαταλείφθηκε και τα δελφίνια που ζούσαν εκεί είχαν πωληθεί στο Ιράν.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...