Επενδυτές: «Καλό τεστ» για τη χώρα η επιστροφή στις αγορές

Επενδυτές: «Καλό τεστ» για τη χώρα η επιστροφή στις αγορές

Με μεγάλο ενδιαφέρον περιμένουν οι επενδυτές την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, αναμένοντας σημαντικά κέρδη λόγω των υψηλών αποδόσεων. Σε δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters οι επενδυτές τόνισαν ότι «υπάρχει καλό κλίμα για τα ομόλογα της περιφέρειας. Η Ελλάδα είχε ήδη ένα εντυπωσιακό ράλι, αλλά σε σχέση με τα κρατικά ευρωπαϊκά ομόλογα, οι αποδόσεις παραμένουν ελκυστικές».

Μία νέα έκδοση θα ήταν ένα «καλό τεστ» για τη χώρα, δήλωσε άλλος επενδυτής, για να προσθέσει ότι «θεωρώ ότι θα τα πάει καλά. Είναι μεγάλο ρίσκο για εμάς μέχρι να βελτιωθούν τα θεμελιώδη, αλλά άλλοι σίγουρα θα λάβουν μέρος».

Η Ελλάδα βγήκε για τελευταία φορά στις αγορές τον Ιούλιο, με πενταετές ομόλογο ύψους 3 δις ευρώ. Τραπεζικό στέλεχος δήλωσε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από επενδυτές που αναζητούν αποδόσεις και η Ελλάδα παραμένει συνδεδεμένη στα μάτια τους με τον EFSF. Όπως είπε ο ίδιος, τώρα πια είναι μικρό το ρίσκο, καθώς «οι δανειστές του επίσημου τομέα γνωρίζουν πως διακυβεύονται πάρα πολλά».

Πως η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο τόνισε ο Jeffrey Kleintop, υπεύθυνος επενδυτικής στρατηγικής στην Charles Schwab. Δήλωσε ότι  «με περίπου το 85% του ελληνικού χρέους να βρίσκεται στα χέρια κυβερνητικών οργανισμών, το ελληνικό χρέος είναι προστατευμένο από τις πιέσεις των αγορών. Η ελληνική οικονομία αναμένεται να συνεχίσει την ανάκαμψη της το 2018».

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/311859-Ependytes-Kalo-test-gia-te-chora-e-epistrophe-stis-agores ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...