Επεσε σε κατάθλιψη το μαύρο μέτωπο

Επεσε σε κατάθλιψη το μαύρο μέτωπο

Eurogroup

Η 21η Ιουνίου θα μείνει στην ιστορία ως μια σπουδαία μέρα για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Η απόφαση του Eurogroup είναι ιστορική γιατί βγάζει την Ελλάδα από τον εφιάλτη των μνημονίων δρομολογώντας μια νέα πορεία για την αυτοδύναμη οικονομική ανάπτυξη που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη δημιουργία επενδύσεων και το χτύπημα της ανεργίας.

ΕΝΑ πείραμα οκτώ ετών που εξαθλίωσε τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, οδήγησε χιλιάδες επιχειρήσεις στη χρεοκοπία και προκάλεσε την εκποίηση δημόσιας και ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας τελειώνει οριστικά και αμετάκλητα.

ΒΕΒΑΙΑ οι πληγές που έχουν αφήσει τα μνημόνια δεν κλείνουν εύκολα. Χρειάζεται τόλμη, αποφασιστικότητα και ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις για να επιστρέψει η οικονομία και η κοινωνία στην κανονικότητα.

ΤΩΡΑ αυτό που προέχει είναι να μην επανέλθει στα πράγματα το παλιό πολιτικό σύστημα που φέρει ακέραια την ευθύνη για τη χρεοκοπία της χώρας.

ΝΕΑ Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ με το διεφθαρμένο σύστημα της διαπλοκής ρήμαξαν  στην κυριολεξία το δημόσιο χρήμα. Τα δύο αυτά κόμματα δημιούργησαν το πελατειακό κράτος με εκατοντάδες χιλιάδες υπαλλήλους και χιλιάδες άχρηστους δημόσιους οργανισμούς.

ΓΙΑ να συντηρήσουν το πελατειακό κράτος δανείζονταν ασύστολα οδηγώντας τη χώρα στη χρεοκοπία. Ο Αλέξης Τσίπρας κλήθηκε να διαχειριστεί μια κρίση για την οποία ο ίδιος και η Αριστερά δεν είχε καμία ευθύνη.

ΤΟ ΠΑΛΙΟ πολιτικό σύστημα έκανε ό,τι μπορούσε για να υπονομεύσει την εθνική προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα. Τα ρετάλια της διαπλοκής, οι αεριτζήδες και οι μεσάζοντες νόμισαν ότι μπορούν να επαναφέρουν στο προσκήνιο τις δυνάμεις εκείνες που ευθύνονται για τη χρεοκοπία.

ΤΟ μαύρο μέτωπο απέτυχε οικτρά γιατί είχε επενδύσει στην αποτυχία του Αλέξη Τσίπρα. Γι’ αυτό χθες που γιόρταζε όλη η Ελλάδα μαζί με τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, τα φαντάσματα του παρελθόντος τα έβαψαν μαύρα και υπερβαίνοντας κάθε όριο αθλιότητας επιχείρησαν να γκριζάρουν την ιστορική απόφαση για το δημόσιο χρέος.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/335434-Epese-se-katathlipse-to-mayro-metopo ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...