Επιμένει η Μέρκελ: Χρειαζόμαστε μια καλύτερη συνεργασία στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Επιμένει η Μέρκελ: Χρειαζόμαστε μια καλύτερη συνεργασία στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Λίγο πριν την αναχώρησή της για την Κωνσταντινούπολη, η Άνγκελα Μέρκελ επισημαίνει με νέα συνέντευξή της την ανάγκη για: “αποτελεσματικότερη προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας”.

«Χρειαζόμαστε μια καλύτερη συνεργασία στα ελληνοτουρκικά σύνορα» δηλώνει η κυρία Μέρκελ στη Frankfurter Allgemeine Zeitung και τάσσεται υπέρ του χαρακτηρισμού της Τουρκίας ως «ασφαλούς χώρας προέλευσης».

«Θα προχωρήσουμε πραγματικά, μόνο αν βρούμε μια πανευρωπαϊκή απάντηση στις προσφυγικές ροές. Γι’ αυτό συγκεντρώνομαι από τη μια πλευρά σε αυτό που μπορούμε να κάνουμε σε εθνικό επίπεδο και από την άλλη πλευρά εργάζομαι για ευρωπαϊκές λύσεις, ιδιαίτερα για μια πιο αποτελεσματική προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας», δηλώνει η Γερμανίδα καγκελάριος και επισημαίνει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαπραγματεύεται πολύ εντατικά με την Τουρκία, με στόχο να επιτευχθεί μια «ισορροπία συμφερόντων». «Πρόκειται π.χ. για τη συμφωνία επανεισδοχής μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ, η οποία, στην πρακτική της εφαρμογή έχει μια σειρά από αδυναμίες».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...