Επιμένουν για «κούρεμα» του αφορολογήτου οι δανειστές

Επιμένουν για «κούρεμα» του αφορολογήτου οι δανειστές

Κατηγορία

kchalkiadakis
Κυριακή 13/03/2016 – 21:33

Επιμένουν για «κούρεμα» του αφορολογήτου οι δανειστές

 

Στην «μάχη» της διαπραγμάτευσης νέοι φόροι και μέτρα για το 2016    

Να γλυτώσουν οι χαμηλόμισθοι το σοκ των νέων φόρων, είναι ο στόχος του Οικονομικού  επιτελείου στην διαπραγμάτευση για το νέο φορολογικό και το Δημοσιονομικό κενό. Με το «κούρεμα» τους αφορολόγητου που ζητάνε οι δανειστές, έρχεται αυξημένος λογαριασμός της εφορίας σε πάνω από 1,5 εκατομμύριο φορολογούμενους, ενώ περισσότερα μέτρα ζητούν οι Θεσμοί για την κάλυψη του Δημοσιονομικού κενού, με το βάρος να πέφτει στα εισοδήματα κοντά στην ζώνη των 30.000 ευρώ. Στην συνάντηση που είχε το οικονομικό επιτελείο με το «κουαρτέτο» υπήρξαν διαφωνίες και συμφωνίες που θα πέσουν στο τραπέζι της επόμενης συνάντησης την Τρίτη.

Οι δανειστές θέλουν αφορολόγητο στις 7.000 ευρώ, με αξιωματούχο του Οικονομικού επιτελείου, να λέει ότι θα είναι επιτυχία η μείωση του κατά 100 ή 200 ευρώ. Οι αλλαγές που ζητούν οι δανειστές πεοσθέτουν σρα έσοδα 450 εκατ. ευρώ, περίπου 150 εκατ. από το σχέδιο του ΥΠΟΙΚ.

Σημαντική διαφωνία υπάρχει και στον μεγαλύτερο συντελεστή στην κλίμακα εισοδήματος(50%), με το «κουαρτέτο» να θέλει μείωσή του, αλλιώς υποστηρίζουν ότι δίνει κίνητρο για φοροδιαφυγή.

Στις συμφωνίες της συνάντησης, φαίνεται ότι είναι και η φορολόγηση των ελευθέρων  επαγγελματιών ως μισθωτοί, αλλά χωρίς αφορολόγητο, ενώ υπάρχουν πληροφορίες, ότι θα την γλυτώσουν φέτος οι αγρότες, που η φορολόγησή τους από 13% ανεβαίνει στο 20% το 2016 και στο 26% το 2017.

Σημαντική διαφωνία υπάρχει στο δημοσιονομικό κενό μέχρι το 2018 με το οικονομικό επιτελείο να το τοποθετεί στο 1,7 δισ. ευρώ, την Κομισιόν στα 5,5 δισ. ευρώ και το ΔΝΤ στα 9 δισ. ευρώ!

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...