Επιπλοκές στις εγχειρήσεις μετά το αδυνάτισμα

Επιπλοκές στις εγχειρήσεις μετά το αδυνάτισμα
Οι εγχειρήσεις διαμόρφωσης σώματος μετά το αδυνάτισμα φέρουν αυξημένο κίνδυνο επιπλοκών, όπως η κακή επούλωση των πληγών και οι μολύνσεις, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Και όσο πιο πολλά κιλά έχει χάσει ο ασθενής, τόσο περισσότερο κινδυνεύει.

Τη μελέτη, που δημοσιεύεται στην «Επιθεώρηση Αισθητικής Χειρουργικής» (ASJ), πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Τέξας, οι οποίοι εξέτασαν τους δυνητικούς κινδύνους από επεμβάσεις όπως η κοιλιοπλαστική και η επέμβαση ολικής διαμόρφωσης του σώματος.

Οι επεμβάσεις αυτές γίνονται για να αφαιρεθεί το περιττό δέρμα και υποδόριο λίπος που απομένει μετά το αδυνάτισμα, ενώ εμπεριέχουν αφαίρεση και συρραφή των υποκείμενων μυών σε νέα θέση.

Οι ερευνητές εξέτασαν 450 περιπτώσεις ασθενών που υποβλήθηκαν σε τέτοιου είδους επεμβάσεις, διαπιστώνοντας ότι το ποσοστό επιπλοκών ήταν σχεδόν 20%.

Ο κίνδυνος επιπλοκών ήταν υπερδιπλάσιος σε όσους ασθενείς είχαν χάσει πάνω από 20 κιλά και πολλαπλάσιος για όσους είχαν χάσει πάνω από 42 κιλά.

Οι συνηθέστερες επιπλοκές που παρατηρήθηκαν ήταν κακή επούλωση των πληγών και μολύνσεις, καθώς και ρήξη των χειρουργικών τομών.

Οι ερευνητές γράφουν πως οι επιπλοκές αυτές πιθανώς σχετίζονται με θρεπτικές ανεπάρκειες και αλλαγές στο δέρμα λόγω του αδυνατίσματος.

Γι’ αυτό πιστεύουν πως μια λύση θα ήταν οι ασθενείς να λαμβάνουν συμπληρώματα πρωτεϊνών για λίγο καιρό πριν οδηγηθούν στο χειρουργείο.

ΥΓΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...