Επιστολή Ιερώνυμου σε Κύριλλο για να παραμείνει στο Επισκοπείο της Μητρ. Θεσσαλιώτιδος

Επιστολή Ιερώνυμου σε Κύριλλο για να παραμείνει στο Επισκοπείο της Μητρ. Θεσσαλιώτιδος
Έντονη αγωνία & προβληματισμός για το μέλλον της τοπικής Εκκλησίας διακατέχει τον Λαό και τον Κλήρο της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσ/δος & Φαν/λων μετά την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου την Τρίτη 10 Ιουνίου, να κηρύξει την Μητρόπολή  “εν χηρεία”, -μία απόφαση που διχάζει το λαό της Καρδίτσας-και να τοποθετήσει Τοποτηρητή τον Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Νικόλαο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  κ. Κύριλλος παρότι στεναχωρήθηκε με την απόφαση της Δ.Ι.Σ. δείχνει μεγαλοψυχία, ταπεινοφροσύνη και καρτερικότητα, ακόμη και σε κείνους που ευεργέτησε και σήμερα είναι απέναντί του!

Στις 25 Ιουνίου η Ιερά Σύνοδος θα προχωρήσει στην πλήρωση των 3 κενών Μητροπολιτικών εδρών (Μητρόπολη Ιωαννίνων , Μητρόπολη Φωκίδος, Μητρόπολη Ελασσώνος) το πιθανότερο όμως είναι να μην συμπεριλαμβάνεται η Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος μέχρι να υπάρξει ΚΑΙ δικαστική απόφαση, καθώς -όπως πληροφορούμαστε-ο νομικός σύμβουλος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου  κ. Νικόλαος Καλλιούρης, υπέβαλλε:

1ον) ένσταση αντισυνταγματικότητας της διαδικασίας που ακολουθήθηκε, αφού σε αυτήν συμμετείχε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, ενάντια στα όσα προβλέπονται από το Σύνταγμα, (σ.σ. άρθρο 89 παρ. 3 όπως προέκυψε από την Ζ΄ Αναθεωρητική Βουλή το 2001), που απαγορεύει την ανάθεση διοικητικών καθηκόντων σε δικαστικούς και
2ον) υποβλήθηκε ένσταση αναστολής εκλογής Μητροπολίτη στην Ιερά Μητρόπολη Θεσ/δος & Φαν/λων προς την Αντιπρόεδρο του ΣτΕ.

4 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ
Εν τω μεταξύ χθες, πραγματοποιήθηκε συνάντηση τεσσάρων βουλευτών του Ν. Καρδίτσας, των κ.κ. Κ. Τσιάρα, Ασ. Σκόνδρα, Σ. Ταλιαδούρου & Γ. Αναγνωστόπουλου με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, όπου και ενημέρωσαν τον Αρχιεπίσκοπο για την αγωνία και το ενδιαφέρον του Λαού & κλήρου της Καρδίτσας, ώστε να βρεθεί μία ενωτική λύση για την Ιερά Μητρόπολή μας, που να μη διχάσει. Επίσης όλοι εκφράσθησαν με τα καλύτερα λόγια για τον κ. Κύριλλο και εζητήθη από τον κ. Ιερώνυμο να διασφαλισθεί, ότι ο νέος Μητροπολίτης, όταν αναλάβει, να δείξει τον ανάλογο σεβασμό στο πρόσωπο του κ. Κυρίλλου, ενώ δεν προχώρησαν σε ονοματολογία.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΟΝ κ.κ. ΚΥΡΙΛΛΟ
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ τις προηγούμενες ημέρες ο Σεβασμιώτατος κ. Κύριλλος εδέχθη επιστολή από τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, όπου με ξεχωριστό σεβασμό ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος απευθύνεται στον κ. Κύριλλο και του ζητά να παραμείνει στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως και να διατηρεί δικό του γραφείο εντός του κτηρίου.

ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑ
Τα ονόματα που ακούγονται ότι ενδιαφέρονται για την Ιερά Μητρόπολη είναι: ο Αρχιμ. Τιμόθεος Άνθης,
( πρώην Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχιεπισκόπου), τον οποίο στηρίζουν πολλοί Ιεράρχες από όλες τις πτέρυγες, ο Αρχιμ. Ιερώνυμος Νικολόπουλος, Β / Γραμματέας της Συνόδου και νομομαθής κληρικός, ο πρώην Θεσσαλιώτιδος και νυν Επίσκοπος Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, ενώ υπάρχει και έντονη κινητικότητα από Καρδιτσιώτες ώστε να στηριχθεί συμπολίτης Ιεράρχης όπως ο Επίσκοπος Ρεντίνης κ. Σεραφείμ. Πάντως τις τελευταίες ημέρες γίνεται έντονη αναφορά και στα πρόσωπα των συμπολιτών Μητροπολιτών Κυθήρων & Καστορίας κ.κ. Σεραφείμ (Στεργιούλη) και κ.κ. Σεραφείμ (Παπακώστα), οι οποίοι με βάση το μεταθετό θα μπορούσαν να έλθουν στην Μητρόπολη Θεσ/δος & Φαν/λων

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...