Επιστολή Σεντένο: Στο Eurogoup της 27ης Απριλίου Χρέος- Αξιολόγηση και Εποπτεία

Επιστολή Σεντένο: Στο Eurogoup της 27ης Απριλίου Χρέος- Αξιολόγηση και Εποπτεία

Σύμφωνα με επιστολή του προέδρου του Eurogroup Μάριο Σεντένο, την οποία απέστειλε στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, τελικός στόχος για την δ’ αξιολόγηση με τα 88 προαπαιτούμενα, το σχέδιο ανάπτυξης, για το γαλλικό μοντέλο, την ελάφρυνση του χρέους και την εποπτεία μετά το μνημόνιο, όλα θα τεθούν στην άτυπη συνάντηση των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Απριλίου, στη Σόφια.

 

Η διαπραγμάτευση αναμένεται να ανεβάσει ρυθμούς, πολύ νωρίτερα, καθώς μετά το Πάσχα, στις 12 Απριλίου συνεδριάζει το EuroWorking Group (EWG) για να προετοιμάσει το συμβούλιο της Σόφιας. Επίσης 20-22 Απριλίου, είναι και η Εαρινή Συνοδος του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, στην Ουάσιγκτον. Εκεί αναμένεται να ξεκαθαρίσει η διαπραγμάτευση ανάμεσα σε ΔΝΤ και Ευρώπη.

Σύμφωνα με την επιστολή Σεντένο όλα τα θέματα της διαπραγμάτευσης συζητήθηκαν τελικά και στην συνάντηση της 12ης Μαρτίου που έλαβε χώρα στις Βρυξέλλες. Επίσης αναφέρεται ότι η συζήτηση έγινε παρουσία του επικεφαλής του ευρωπαϊκού γραφείου του ΔΝΤ Πόλ Τόμσεν ο οποίος «μας συμμετείχε μαζί μας στις συζητήσεις για την Ελλάδα».

Επίσης, αναφέρεται ότι «ζητήσαμε από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να εργαστούν για την έγκαιρη ολοκλήρωση των 88 προαπαιτούμενων της τέταρτης και τελικής αναθεώρησης του προγράμματος».

Κατά τη συνεδρίαση του Μαρτίου, οι υπουργοί Οικονομικών, «πληροφορήθηκαν επίσης από τις ελληνικές αρχές σχετικά με τις συνεχιζόμενες εργασίες για μια συνολική αναπτυξιακή στρατηγική που θα παρουσιαστεί εγκαίρως για την επόμενή μας σύνοδο. Ενημερωθήκαμε ότι οι τεχνικές εργασίες σχετικά με τον μηχανισμό προσαρμογής στην ανάπτυξη ως μέρος των πιθανών μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος προχωρούν ικανοποιητικά. Θα επανέλθουμε στο θέμα αυτό καθώς και στο πλαίσιο του προγράμματος μετά την επόμενή μας συνάντηση».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/326922-Epistole-Senteno-Sto-Eurogoup-tes-27es-Aprilioy-CHreos-Axiologese-kai-Epopteia ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...