Επιστολή των εμπόρων στον Χαρδούβελη για τον ΕΝΦΙΑ

Επιστολή των εμπόρων στον Χαρδούβελη για τον ΕΝΦΙΑ
Τη ριζική αναμόρφωση της φορολογικής πολιτικής της κυβέρνησης για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) ζητά -με επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη- η διοίκηση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Ν. Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας πως ο συγκεκριμένος φόρος θα έχει ως αποτέλεσμα το οριστικό “πάγωμα” της κτηματαγοράς και την καταστροφή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον χώρο της οικοδομής.

“(Με τον φόρο αυτό) υπάρχει η απειλή των πλειστηριασμών ακόμη και για την πρώτη κατοικία αφού οι ιδιοκτήτες, λόγω της επιβαλλόμενης βαριάς φορολογίας, εξωθούνται σε πλήρη αδυναμία εξόφλησης. Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας φόρος χωρίς έλεος στα ακίνητα, οι δε ιδιοκτήτες θα καλούνται συνεχώς να πληρώνουν φορολογικές επιβαρύνσεις” υπογραμμίζεται στην επιστολή, που υπογράφεται από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ιωάννη Μανδρίνο και κοινοποιείται στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής και βουλευτές.

Η διοίκηση της Ομοσπονδίας ζητά ακόμη οι πέντε δόσεις για την καταβολή του ΕΝΦΙΑ, να γίνουν τουλάχιστον 100, “γιατί με αυτά τα δεδομένα κανείς δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στην νέα φορολογική επιβάρυνση, καθώς μέχρι τέλους του έτους ακολουθούν και οι καταβολές λοιπών φόρων όπως είναι οι φόροι εισοδήματος, αλληλεγγύης κι επιτηδεύματος, τα τέλη κυκλοφορίας κλπ” υπογραμμίζεται.

OIKONOMIA



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...