Επιστρέφουν στην Αθήνα οι Θεσμοί

Επιστρέφουν στην Αθήνα οι Θεσμοί

Κατηγορία

kchalkiadakis
Σάββατο 05/03/2016 – 14:22

Επιστρέφουν στην Αθήνα οι Θεσμοί

Την προσεχή Πέμπτη ή την Παρασκευή αναμένεται η επιστροφή των δανειστών στην Αθήνα, έχοντας σημειώσει πρόοδο ως προς τις μεταξύ τους διαφορές στο δημοσιονομικό κενό και το ασφαλιστικό.

Ακόμα και αν η ετυμηγορία των Θεσμών για την ημερομηνία «καθόδου» στην Αθήνα θα δοθεί στο Eurogroup της Δευτέρας, το γενικότερο τοπίο θα παραμείνει θολό, αφού η αξιολόγηση δεν είναι σίγουρο πώς και πότε θα ολοκληρωθεί, αν και η ελληνική κυβέρνηση εμφανίζεται έτοιμη να δώσει μάχη για τις «κόκκινες» γραμμές σε ασφαλιστικό, δημοσιονομικό και κόκκινα δάνεια.

Στο σενάριο γρήγορης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, η ελληνική πλευρά προσμένει το «δώρο» της ΕΚΤ να αποδέχεται τα ελληνικά ομόλογα, ώστε να δανείζονται φθηνότερα οι τράπεζες και στη συνέχεια να δρομολογηθεί και η ρύθμιση του χρέους, στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επενδύσει και πολιτικά. 

Πηγές δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο αξιολόγησης σε στάδια και τμηματική εκταμίευση της δεύτερης δόσης του προγράμματος, ύψους 5,7 δισ. ευρώ, που θα «σπάσει» σε υπο-δόσεις, γεγονός που ίσως πολιτικά έδινε μία ανάσα και χρόνο στη κυβέρνηση, λόγω και του ανοιχτού μετώπου που έχει με το προσφυγικό, αλλά από οικονομικής πλευράς θα παρατείνει περαιτέρω την αβεβαιότητα.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...