Επιστροφή στις αγορές με ανταλλαγή ομολόγων 32 δις ευρώ ετοιμάζει το ΥΠΟΙΚ

Επιστροφή στις αγορές με ανταλλαγή ομολόγων 32 δις ευρώ ετοιμάζει το ΥΠΟΙΚ

Αρχές Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, με ανταλλαγή 20 μικρών ομολόγων, αξίας 32 δις ευρώ, με τέσσερα νέα ομόλογα! Πριν η διαπραγμάτευση για την γ’ αξιολόγηση μπει στα δύσκολα θέματα, που μπορεί να φέρουν επιδείνωση των όρων της αγοράς, η κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει σε ρολάρισμα οφειλών για ομόλογα του 2012, ώστε να βελτιώσει το πρόγραμμα πληρωμών για τα επόμενα έτη.

 

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται τραπεζικές πηγές, ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) στοχεύει στην έκδοση τεσσάρων νέων ομολόγων, αντικαθιστώντας 20 διαφορετικούς τίτλους με ονομαστική αξία 32 δισ. ευρώ. Το Reuters αναφέρει ότι έχει επιβεβαιώσει την πληροφορία, με τραπεζικές πηγές  και έναν διαχειριστή κεφαλαίων στο Λονδίνο. Σύμφωνα με το ξένο μέσο, η ανταλλαγή των ομολόγων θα έχει γίνει το Νοέμβριο.

 

Το οικονομικό επιτελείο, έχει αποκαλύψει την πρόθεση της κυβέρνησης για δύο ενδεχομένως και τρεις φορές στις αγορές, πριν από το τέλος του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018. Κίνηση που θα βοηθήσει στη δημιουργία ενός «μαξιλαριού» ρευστότητας, ώστε να διασφαλιστεί επαρκής χρηματοδότηση για την επόμενη ημέρα, που δεν θα υπάρχουν άλλες δόσεις από τον ESM.

 

Η έξοδος του Νοεμβρίου, είναι μία κίνηση που αναμένεται να βελτιώσει την καμπύλη επιτοκίων του υπό διαπραγμάτευση χρέους και να αύξηση την εμπορευσιμότητα.  Όπως φέρεται να δήλωσε τραπεζικό στέλεχος στο Reuters, «οι ελληνικές αρχές θέλουν να το κάνουν στις αρχές Νοεμβρίου, αλλά δεν υπάρχει ακόμα οριστική απόφαση»

 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Ελλάδα έχει κάνει διερευνητικές επαφές με τους κατόχους ελληνικού χρέους, μεταξύ των οποίων funds και τράπεζες, για να ανιχνεύσει την πιθανότητα συμμετοχής τους στο σχέδιο ανταλλαγής.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/305272-Epistrophe-stis-agores-me-antallage-omologon-32-dis-eyro-etoimazei-to-YPOIK ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...