Επιστροφή 30 δισ. περιμένει το υπουργείο Οικονομικών μετά την χαλάρωση των Capital Controls!

Πέμπτη 23/06/2016 – 22:36Επιστροφή 30 δισεκατομμύρια ευρώ, στην ελληνική Οικονομία, μετά τη χαλάρωση των τραπεζικών περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων, που θα φέρει σε σύντομο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση, περιμένουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών!
Σύμφωνα με το Γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, το ελληνικό σχέδιο για την επιστροφή των καταθέσεων, στηρίζεται στην ιδέα,  του νέου χρήματος,  δηλαδή στις νέες καταθέσεις, να μην υπόκοινται στα Capital Controls.
Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα είπε η ίδια πηγή, όποιος επιστρέψει στις τράπεζες χρήματα που είχε κρύψει στο σπίτι το, να μπορεί μελλοντικά να κάνει αναλήψεις και εμβάσματα χωρίς περιορισμούς!
Τα καλά νέα, από το υπουργείο Οικονομικών, έρχονται μετά από την σημερινή ανακοίνωση από το συμβούλιο της ΕΚΤ, το οποίο δεν διατύπωσε αντίρρηση στον καθορισμό του ανώτατου ορίου παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες στο ποσό των 65 δισεκατομμύρια ευρώ έως και την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016 και στην περαιτέρω μείωση του εν λόγω ορίου σε 61,1 δισεκατομμύρια ευρώ.
Η μείωση του ανώτατου ορίου, κατά 7 δισεκατομμύρια ευρώ συνολικά,  αντανακλά τη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, στο πλαίσιο της υποχώρησης της αβεβαιότητας και της σταθεροποίησης των ροών καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα, την πρόοδο που έχει επιτευχθεί ως προς την αναδιάρθρωση των ελληνικών τραπεζών, καθώς και την επίδραση της επαναφοράς της εξαίρεσης (waiver) των ελληνικών τίτλων από τους κανόνες αποδοχής ενεχύρων του Ευρωσυστήματος.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...