Επιτέλους! Χάσε κιλά χωρίς δίαιτα και στερήσεις!

Επιτέλους! Χάσε κιλά χωρίς δίαιτα και στερήσεις!

Οι γιορτές πλησιάζουν και θέλεις να βάλεις το αγαπημένο σου φόρεμα; Κι ενώ προσπαθείς εδώ και καιρό να κάνεις μια σωστή και αποτελεσματική δίαιτα βλέπεις ότι δεν έχεις αποτέλεσμα. Μήπως όμως τελικά πρέπει να σταματήσεις τις στερήσεις και τις συνεχόμενες δίαιτες και να αλλάξεις στάση και τρόπο ζωής υιοθετώντας έξυπνα τρικ στην καθημερινότητα σου;

Ποιος είναι ο σωστός οδηγός για την απώλεια κιλών χωρίς δίαιτα;

Το πιο μικρό πιάτο:

Είναι ευρέως γνωστό πως ο περιορισμός των μερίδων είναι μια σίγουρη μέθοδος για σταθερή απώλεια κιλών. Με την αλλαγή του μεγάλου πιάτου σε πιάτο του γλυκού, δε στερούμαστε τις αγαπημένες μας συνταγές, απλώς μειώνουμε την ποσότητα τους και έτσι καταναλώνουμε 22% λιγότερες θερμίδες την ημέρα.

Το μπλε πιάτο:

Κι αφού μείωσες το μέγεθος του πιάτου, προτίμησε το και σε μπλε χρώμα, αφού σύμφωνα με μελέτες, το μπλε σερβίτσιο είναι το λιγότερο ταιριαστό με τα περισσότερο τρόφιμα και έτσι εμποδίζει την υπερκατανάλωση τροφής.

Αργό και συνειδητό μάσημα:

Καθώς απαιτούνται 20 λεπτά για να συνειδητοποιήσει ο εγκέφαλος πως έχει επέλθει ο κορεσμός όσο πιο αργά καταναλώνουμε την τροφή τόσο περισσότερο επιτυγχάνουμε ο εγκέφαλος να δώσει το σήμα της πληρότητας πριν καταναλωθεί μεγάλη ποσότητα φαγητού. Επίσης, πολλοί διαιτολόγοι υποστηρίζουν πως όσο πιο συνειδητά τρώμε, τόσο πιο αποδοτική θα είναι η πεπτική λειτουργία ενώ παράλληλα θα καταναλώνουμε λιγότερη τροφή.

Η σημασία του περπατήματος:

Δέκα λεπτά περπάτημα την ημέρα αρκούν για να απορροφηθεί πιο αποδοτικά η γλυκόζη από τους μύες και έτσι να αποφευχθούν οι απότομες κορυφώσεις της ινσουλίνης που μας κάνουν να
καταναλώνουμε ότι βρεθεί μπροστά μας, αφήνοντας μας δίχως αποθέματα ενέργειας.

Η χαμηλή θερμοκρασία:

Το καλό λίπος καταναλώνει περισσότερη ενέργεια (καίει θερμίδες) όταν αντιληφθεί ότι ο οργανισμός το έχει ανάγκη. Ξεγελάστε το να το κάνει αυτό, μειώνοντας τη θερμοκρασία του σώματος είτε κάνοντας κρύα ντους, χαμηλώνοντας το θερμοστάτη ή πίνοντας παγωμένο νερό όλο το χρόνο.

Eκτός οπτικού πεδίου – Εκτός στομαχιού:

Παλιό κόλπο και δοκιμασμένο: Αν τα γλυκά και τα λιπαρά τρόφιμα μπουν σε ντουλάπια και σε ψηλά ράφια, αν η διάταξη στο ψυγείο φέρει τα φρούτα και τα λαχανικά μπροστά και εντός του οπτικού πεδίου και γενικά, αν γεμίζουμε πρώτα το πιάτο με λαχανικά -προκαλώντας πιο γρήγορο κορεσμό- τότε σίγουρα θα περιορίσουμε σημαντικά την κατανάλωση περιττών θερμίδων.

Προσθήκη καυτερών μπαχαρικών στις συνταγές:

Η προσθήκη πιπεριού καγιέν μπορεί να ενισχύσει κατά 25% το μεταβολισμό για μέχρι και 3 ώρες μετά τη λήψη τροφής. Γενικά, τα τρόφιμα και μπαχαρικά που περιέχουν καψαϊκίνη (καυτερές πιπεριές «τσίλι») εκτός ότι ενισχύουν το μεταβολισμό, μειώνουν και την όρεξη για γλυκά.

Η σημασία του μηρυκασμού:

Ναι, προτιμήστε το χαρακτηρισμό πως «μηρυκάζεις σαν το ζώο» γιατί μελέτες υποστηρίζουν πως αν μασάμε τσίχλα (χωρίς ζάχαρη βέβαια) για 45 λεπτά την ημέρα μειώνουμε σημαντικά το αίσθημα της πείνας και την όρεξη για γλυκό.

Νερό, νερό, νερό:

Σίγουρα έχετε ακούσει πως ο οργανισμός συχνά μπερδεύει τη δίψα με την πείνα. Για να μην πέφτουμε σε αυτή την πλάνη, φροντίζουμε να πίνουμε πολύ νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας και ειδικά πριν τα γεύματα.

Ενίσχυση της σωματικής άσκησης:

Πως μπορούμε να κάνουμε πιο αποδοτική την εκγύμναση και επομένως να ενισχύσουμε τις καύσεις που κάνεις ο μεταβολισμός; Πρώτον, επιλέγοντας ένα δυναμικό playlist με 180 beats ανά λεπτό που σύμφωνα με έρευνα παροτρύνει το μεταβολισμό να επιταχύνει τη λειτουργία του, και δεύτερον, πίνοντας ένα φλιτζάνι καφέ (σκέτο κατά προτίμηση), μία ώρα πριν την προπόνηση.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...