Επιτυχής η ανάπτυξη φουσκωτού θαλάμου στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Δευτέρα 30/05/2016 – 13:20Θάλαμος, Διεθνής Διαστημικός Σταθμός, ISSΜε επιτυχία αναπτύχθηκε στο πλήρες του μέγεθος ο θάλαμος-επέκταση BEAM (Bigelow Expandable Activity Module) της Bigelow Aerospace στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το Σάββατο, ενώ ο ISS πετούσε πάνω από τον νότιο Ειρηνικό.
Ακολούθησε το επόμενο/ τελικό βήμα, με τον αστροναύτη Τζεφ Γουίλιαμς να ανοίγει οκτώ φιάλες αέρα που βρίσκονταν στο εσωτερικό για να επιτευχθεί η επιθυμητή πίεση. Ο στόχος ήταν να εξισωθεί η πίεση με αυτήν του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, στον οποίο το BEAM θα παραμείνει συνδεδεμένο για ένα δοκιμαστικό χρονικό διάστημα διάρκειας δύο ετών.
Το ΒΕΑΜ χρησιμοποιείται για τη δοκιμή/ επίδειξη της συγκεκριμένης τεχνολογίας σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας, η οποία προορίζεται να χρησιμοποιείται για πιο εύκολη επέκταση/ δημιουργία κατοικήσιμων εγκαταστάσεων πέρα από τη Γη. Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, θα πραγματοποιηθεί σειρά δοκιμών για διαρροές στο ΒΕΑΜ, προκειμένου να διασφαλιστεί η δομική του ακεραιότητα. Το πρώτο άνοιγμα θυρίδας προς αυτό θα λάβει χώρα μια εβδομάδα από την ολοκλήρωση των ελέγχων αυτών, και θα γίνει από τον αστροναύτη Γουίλιαμς.
Οι φουσκωτές αυτές επεκτάσεις/ εγκαταστάσεις είναι σχεδιασμένες για να καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο σε ένα διαστημόπλοιο αλλά να παρέχουν μεγαλύτερη ευκολία κινήσεων σε αυτούς που ζουν και εργάζονται εκεί, όταν αναπτυχθούν (φουσκώσουν) πλήρως. Στο πλαίσιο των δοκιμών που έχουν προγραμματιστεί περιλαμβάνονται τεστ σχετικά με το πόσο καλά λειτουργεί το ΒΕΑΜ και ειδικότερα πόσo καλά προστατεύει απέναντι στην ηλιακή ακτινοβολία, τα «διαστημικά σκουπίδια» και τις ακραίες θερμοκρασίες του διαστήματος.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...