Επιφυλακτική η Μέρκελ στα σχέδια Μακρόν για μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης

Επιφυλακτική η Μέρκελ στα σχέδια Μακρόν για μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης

Μέρκελ

“Δεν θα αποκλείσω τίποτε, ούτε θα χαράξω κόκκινες γραμμές”

Η Άνγκελα Μέρκελ εμφανίστηκε επιφυλακτική στις εκκλήσεις Μακρόν για μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης, λίγες ώρες πριν ο Γάλλος πρόεδρος αναπτύξει το όραμά του στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, σε συνέντευξη Τύπου μετά τις εκλογές, που την ανάγκασαν να μελετά το ενδεχόμενο συνασπισμού με τους επικριτικούς στις προτάσεις Μακρόν για την Ευρώπη Φιλελεύθερους, είπε ότι το κόμμα της θα στηρίξει λογικά μέτρα, αλλά θέλει να δει τα κράτη να γίνονται πιο ανταγωνιστικά.

«Δεν θα αποκλείσω τίποτε, ούτε θα χαράξω κόκκινες γραμμές», είπε απαντώντας για το ενδεχόμενο συμφωνίας με το Παρίσι.

«Η Ένωση (CDU/CSU) θα στηρίξουν ό,τι είναι λογικό. Άποψή μου είναι ότι χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη, αλλά αυτό θα πρέπει να οδηγήσει σε μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα, περισσότερες θέσεις εργασίας και μεγαλύτερη επιρροή για την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Οι επιφυλακτικοί τόνοι της μάλλον θα ανησυχήσουν τον Γάλλο πρόεδρο, ο οποίος από την νίκη του τον περασμένο Μάιο μιλά για συνεργασία με τη Μέρκελ για την θεμελιώδη μεταρρύθμιση της Ε.Ε., περιλαμβανομένης και της πιθανότητας δημιουργίας προϋπολογισμού της ευρωζώνης, ενός υπουργού Οικονομικών της ευρωζώνης και ενός προληπτικού ταμείου που θα βοηθεί χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/302792-Epiphylaktike-e-Merkel-sta-schedia-Makron-gia-metarrythmise-tes-Eyrozones ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...