Εργάνη: Αυξήθηκαν κατά 16.628 οι θέσεις εργασίας τον Φεβρουάριο

Εργάνη: Αυξήθηκαν κατά 16.628 οι θέσεις εργασίας τον Φεβρουάριο

Επιστροφή σε ανοδική ροή της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα δείχνουν τα αποτελέσματα του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» τον Φεβρουάριο του 2018. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, το ισοζύγιο προσλήψεων– αποχωρήσεων είναι και πάλι θετικό με την αγορά να κλείνει το μήνα με 16.628 θέσεις εργασίας περισσότερες.

Μετά την αρνητική πορεία του Ιανουαρίου, όπου η αγορά κατέγραψε τις απώλειες από την κατάργηση των εποχικών σχέσεων, τον Φεβρουάριο, επιστρέφει στη θέση ισορροπίας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία των ροών μισθωτής απασχόλησης του Φεβρουαρίου 2017, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 150.345 ενώ οι αποχωρήσεις σε 133.717.

Επίσης, θετικά αξιολογείται ότι η επίδοση του ισοζυγίου του Φεβρουαρίου καταγράφεται θετική για πέμπτη συνεχή χρονιά και είναι η τρίτη υψηλότερη καταγεγραμμένη θετική επίδοση ισοζυγίου μηνός Φεβρουαρίου από το 2001 μέχρι σήμερα.  Τέλος, από την οδό Σταδίου, επισημαίνεται ότι το ισοζύγιο προσλήψεων- απολύσεων του διμήνου Ιανουάριος- Φεβρουάριος 2018 είναι θετικό κατά 86 θέσεις εργασίας. Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι (Ιανουάριος- Φεβρουάριος 2017), έτος κατά το οποίο σημειώθηκε η θετικότερη επίδοση από το 2001, το ισοζύγιο προσλήψεων- απολύσεων ήταν αρνητικό κατά 4.879 θέσεις εργασίας.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/324615-Ergane-Ayxethekan-kata-16-628-oi-theseis-ergasias-ton-PHebroyario ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...