Ερευνα για μέλη της Χρυσής Αυγής ακόμη και για αρχαιοκαπηλία

Ερευνα για μέλη της Χρυσής Αυγής ακόμη και για αρχαιοκαπηλία
Στο μικροσκόπιο των ανακριτριών που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής βρίσκεται και ενδεχόμενη υπόθεση αρχαιοκαπηλίας, με βάση τα ευρήματα σε σπίτι μέλους της οργάνωσης.
Οι Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου ανοίγουν νέα δικογραφία για αρχαιοκαπηλία αγαλματιδίων και κοσμημάτων της ελληνιστικής περιόδου, σύμφωνα με το «Βήμα». Η υπόθεση βασίζεται σε σχετικά αρχεία σε USB που κατασχέθηκε από το σπίτι του Λέοντος Τσαλίκη, ο οποίος κατηγορείται για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, αλλά και για συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ο ίδιος δήλωσε πως τόσο το USB, όσο και τα αντικείμενα που απεικονίζονται δεν είναι δικά του. Ηδη όμως έχει γίνει σύσκεψη με εκτιμητές, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, προκειμένου να διαπιστωθεί από ποια συλλογή ή ακόμη και μουσείο λείπουν τα αγάλματα. Πάντως η αξία τους εκτιμάται ως ιδιαίτερα μεγάλη, ενώ αρχικά τοποθετούνται στην ελληνιστική περίοδο, αν και δεν αποκλείεται να είναι ακόμη παλιότερα.

Ο κ. Τσαλίκης, του οποίου το σπίτι βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα από τον τόπο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, ήταν από τους πρώτους συλληφθέντες τα ξημερώματα του Σαββάτου της 28ης Σεπτεμβρίου 2013, συγχρόνως με τις συλλήψεις και του αρχηγού και των άλλων βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...