Ερευνητικό πρόγραμμα αερομεταφοράς με… drones από την ACS

Ερευνητικό πρόγραμμα αερομεταφοράς με... drones από την ACS
Το ερευνητικό πρόγραμμα αερομεταφοράς ACS SKYPACK με μικρά ιπτάμενα μη επανδρωμένα οχήματα ξεκίνησε η ελληνική εταιρεία ταχυδρομικών υπηρεσιών ACS Α.Ε.Ε.
Με τον τρόπο αυτό θα επιτρέπει στο μέλλον την παράδοση  φαρμάκων και άλλων ευαίσθητων αντικειμένων μεγάλης προτεραιότητας σε δυσπρόσιτες περιοχές (ορεινές ή μικρονησίδων), σε σύντομους χρόνους.

Με την υπάρχουσα πρωτοποριακή τεχνολογία, είναι δυνατή η παράδοση αντικειμένων συγκεκριμένου βάρους / όγκου (μέχρι περίπου δύο κιλά) σε απόσταση έως μερικών  χιλιομέτρων (με πτήσεις  και στάσεις  για την φόρτιση / τροφοδοσία των εναέριων οχημάτων μέσω ειδικών σταθμών, κατ’ αναλογία  της μετακίνησης των κλήσεων στην  κινητή τηλεφωνία), χωρίς να απαιτείται η ύπαρξη επίγειας στάσης. Η τεχνολογία αυτή βρίσκεται σε εξελικτικό στάδιο, βελτιώνεται και αναμένεται να μεταφέρει στο μέλλον μεγαλύτερο βάρος και σε μεγαλύτερες αποστάσεις.

Στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος, τα αντικείμενα προς μεταφορά θα τοποθετούνται σε ειδικές συσκευασίες με τη σήμανση ACS SKYPACK, οι οποίες στη συνέχεια θα μεταφέρονται μέσω των μικρών ιπτάμενων μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (τύπου drones) στον τελικό προορισμό τους.
 
Πάντως, η εταιρεία σημειώνει πως δεν είναι ακόμα διαθέσιμο το απαιτούμενο ειδικό πλαίσιο τεχνικών προδιαγραφών ασφαλείας και αδειοδότησης από τις Ελληνικές Αρχές στα πλαίσια της Ε.Ε. για τη χρήση της νέας τεχνολογίας. Η εταιρεία δηλώνει πως παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στον τομέα αυτόν, προσαρμόζοντας το πρόγραμμά της στις εξελισσόμενες προοπτικές.

Τον Δεκέμβριο του 2013 η γερμανική Deutche Post DHL, η μεγαλύτερη εταιρεία ταχυμεταφορών στην Ευρώπη έθεσε σε δοκιμή  -αφού προηγουμένως πήρε τις απαιτούμενες άδειες από τις τοπικές αρχές- ανάλογο επίσης ερευνητικό πρόγραμμα, αποστέλλοντας ένα δέμα με φάρμακα από ένα φαρμακείο στην Βόννη στην έδρα της στην αντίπερα όχθη του ποταμού Ρήνου. Ωστόσο η εταιρεία επεσήμανε ότι πρόκειται για ερευνητικό πρόγραμμα και δεν έχει εντάξει τα drones στα άμεσα σχέδιά της για ταχυμεταφορές.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...