Ερευνούν 3.500 υποθέσεις που θα φύγουν από τον έλεγχο του ΣΔΟΕ

Ερευνούν 3.500 υποθέσεις που θα φύγουν από τον έλεγχο του ΣΔΟΕ

Στην τελική ευθεία μπαίνει η μεταφορά προσωπικού και αρμοδιοτήτων από το ΣΔΟΕ στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και τις εφορίες.

Με απόφαση που υπέγραψε την περασμένη Πέμπτη η υπηρεσιακή κυβέρνηση και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης μπαίνει σε εφαρμογή η πρόβλεψη του τρίτου προγράμματος για την μεταφορά αρμοδιοτήτων του ΣΔΟΕ στη ΓΓΔΕ και τις ΔΟΥ.

Συγκεκριμένα, η υπουργική απόφαση καθορίζει την διαδικασία για τη μετακίνηση υπαλλήλων και υποθέσεων από υπηρεσίες της Ειδικής Γραμματείας του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, ως εξής:

– συγκροτείται στο Υπουργείο Οικονομικών Πενταμελής Επιτροπή για τη επιλογή και μεταφορά 3.500 υποθέσεων, που ελέγχονται από την Ειδική Γραμματεία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Ε.Γ. του Σ.Δ.Ο.Ε.), στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (Γ.Γ.Δ.Ε.) του Υπουργείου Οικονομικών. Έργο της Επιτροπής είναι η επιλογή των ανωτέρω υποθέσεων, Το πόρισμα της Επιτροπής θα παραδοθεί μέχρι και την Παρασκευή 2.10.2015.

– μεταφέρονται κατά προτεραιότητα από την Ε.Γ. του Σ.Δ.Ο.Ε στη Γ.Γ.Δ.Ε. οι υποθέσεις που διερευνώνται σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας οι οποίες άπτονται κυρίως περιπτώσεων προσαύξησης περιουσίας, σε συνδυασμό με τα διερευνώμενα αδικήματα ή παραβάσεις. Ωστόσο υποθέσεις που προήλθαν από κοινή αιτία έναρξης διερεύνησής τους (π.χ. εισαγγελική παραγγελία) παραμένουν στην Ε.Γ. του ΣΔΟΕ ή μεταφέρονται στην Γ.Γ.Δ.Ε. στο σύνολό τους και δεν διαχωρίζονται.

– συνολικά προβλέπεται η μετακίνηση 500 υπαλλήλων από υπηρεσίες της Ειδικής Γραμματείας του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Πρόκειται για 350 έμπειρους ή πιστοποιημένους ελεγκτές των κλάδων Εφοριακών, Τελωνειακών, Πληροφορικής, Μηχανικών και Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό. Οι υπόλοιποι 150 θα είναι μη πιστοποιημένοι ελεγκτές, «πληροφορικάριοι», εφοριακοι, μηχανικοί, τελωνειακοί οδηγοί, κλητήρες και προσωπικό καθαριότητας.

Τα κριτήρια επιλογής για τους τριακόσιους πενήντα (350) έμπειρους ή πιστοποιημένους ελεγκτές είναι τα κάτωθι:

– Ελεγκτική πιστοποίηση ή ελεγκτική ικανότητα βάσει εμπειρίας – Κατηγορία, κλάδος και βαθμός

– Χρόνος προϋπηρεσίας σε ελεγκτικά καθήκοντα

– Η Υπηρεσία που υπηρετεί

– Η προϋπηρεσία από 1.1.2009

– Ο συνολικός χρόνος υπηρεσίας στο Δημόσιο.

Τα κριτήρια επιλογής για τους υπόλοιπους εκατόν πενήντα (150) υπαλλήλους είναι τα εξής:

– Κατηγορία, κλάδος και βαθμός

– Η προϋπηρεσία σε συναφή καθήκοντα με βάση την ειδικότητά τους στο Σ.Δ.Ο.Ε.

Ακόμα, συνιστάται και πενταμελής επιτροπή για την αξιολόγηση των δηλώσεων ατομικών στοιχείων και την επιλογή του προς μετακίνηση προσωπικού.

Οι δηλώσεις ατομικών στοιχείων των υπαλλήλων που υπηρετούν σε υπηρεσίες της Ειδικής Γραμματείας του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος εκτός Περιφέρειας Αττικής και Θεσσαλονίκης θα εξετασθούν, κατά προτεραιότητα από την ανωτέρω επιτροπή, λαμβάνοντας υπόψη τη δήλωση προτίμησής τους.

Η επιλογή του ανωτέρω προσωπικού, σύμφωνα με την απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Αλεξιάδη, θα γίνει λαμβανομένης υπόψη της διασφάλισης της ομαλής λειτουργίας της Ειδικής Γραμματείας του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...