Ερντογάν: «Εκβιασμός» εις βάρος της Τουρκίας τα περί γενοκτονίας των Αρμενίων

Σάββατο 04/06/2016 – 19:51Βέβαιος πως δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχτεί τις κατηγορίες περί γενοκτονίας των Αρμενίων εμφανίστηκε για μία ακόμα φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,ο οποίος υποστήριξε ότι οι διατυπώσεις αυτές συνιστούν εκβιασμό εις βάρος της χώρας του.
Στην πιο οργισμένη αντίδρασή του μετά την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από το γερμανικό κοινοβούλιο την Πέμπτη, ο Ερντογάν απείλησε ότι η χώρα του θα εγκαταλείψει την Ευρώπη «στις δικές της έγνοιες», σε περίπτωση που η συγκεκριμένη διαμάχη δεν διευθετηθεί.
«Το θέμα σε αυτήν την περίπτωση δεν είναι οι Αρμένιοι… Το αρμενικό ζήτημα χρησιμοποιείται παντού στον κόσμο ως ένα εύκολο μέσο εκβιασμού εις βάρος της Τουρκίας και άρχισε μάλιστα να χρησιμοποιείται και ως ράβδος» τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος σε μια ομιλία που μεταδόθηκε από τα τηλεοπτικά δίκτυα.
«Απευθύνομαι σε ολόκληρο τον κόσμο, είτε σας αρέσει είτε όχι. Η θέση μας απέναντι στο αρμενικό ζήτημα είναι ξεκάθαρη από την αρχή. Δεν θα αποδεχθούμε ποτέ τις κατηγορίες περί γενοκτονίας» τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...